időjárás 6°C Emánuel 2023. március 26.
logo

Elegendő elrettentő erőt kell mutatni ahhoz, hogy hazánkat semmilyen biztonsági fenyegetés ne érje

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2023.01.29. 12:19 2023.01.29. 13:03
Elegendő elrettentő erőt kell mutatni ahhoz, hogy hazánkat semmilyen biztonsági fenyegetés ne érje

Fontos, hogy a magyar haderő harckészsége mindenkor a legjobb legyen – jelentette ki a honvédelmi miniszter a kormány Facebook-oldalára vasárnap feltöltött videóban. Éppen ezért a magyar haderő harckészségének fokozásához elkerülhetetlen, hogy fiatalabb tisztek és altisztek kerüljenek vezetői, irányítói, parancsnoki pozíciókba – hangsúlyozta. 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerint 

 a haderőfejlesztés során folyamatosan új, nagyon modern digitális eszközök érkeznek a haderőhöz, ezek üzemeltetéséhez modern szakképesítéssel, nemzetközi tapasztalattal rendelkező, nyelveket beszélő tisztekre, altisztekre van szükség.

 Ugyanilyen emberek kellenek a modern konfliktusokban megtanulható harceljárások alkalmazásához – mutatott rá. A tárcavezető tájékoztatása szerint az eszközök folyamatosan érkeznek. – Már velünk vannak a Leopardok, és nemrég mutatták be a Lynx páncélozott harcjárművet, amely csúcstechnológiát képviselő, első alkalommal a magyar hadseregben rendszeresített és Magyarországon gyártott eszköz is lesz. 

A légvédelemhez pedig még idén megérkeznek azok a radarrendszerek, amelyek a híres izraeli Vaskupolának is részét képezik, továbbá az ezekhez kapcsolódó rakéták, amelyek teljes mértékben biztosítani fogják a magyar légteret

 – részletezte a miniszter. 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf az ukrajnai háborúval kapcsolatban hangsúlyozta: végig kell gondolni, hogy mit lehet és kell tenni a magyar emberek biztonságáért. Arra is gondolni kell, hogy Magyarországnak adott esetben az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) védelmi szövetségre támaszkodva, de saját haderejével kell megvédenie a határait, vagy legalábbis elegendő elrettentő erőt kell mutatnia ahhoz, hogy semmilyen irányból semmilyen biztonsági fenyegetés ne érhesse. Ezért nem várhatunk, nem késlekedhetünk. A magyar haderőt a lehető legfelkészültebb állapotába kell hoznunk a lehető legrövidebb időn belül – jelentette ki.

Borítókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.