Jó hír a nyugdíjasoknak, februárban korábban érkezik a postás

Három nappal hamarabb érkezik meg a februári nyugdíj azokhoz, akiknek a postás viszi ki – olvasható a kormány közösségi oldalán. A 13. havi, emelt összegű nyugdíj is előbb jut el az idősekhez.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 01. 27. 8:52
null
2021.11.12. Budapest Nyugdíjprémium. Postai kézbesítéssel is érkezik a nyugdíjkorrekcióval növelt havi nyugdíj. Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád

Három nappal hamarabb érkezik meg a februári nyugdíj azokhoz, akiknek a postás viszi ki – olvasható a kormány közösségi oldalán. A 13. havi, emelt összegű nyugdíj is előbb jut el az idősekhez.

Jó hír a nyugdíjasoknak: korábban jöhet a postás az emelt összegű 13. havi nyugdíjjal – közölte Szentkirályi Alexandra a kormány közösségi oldalán megosztott videójában. A kormányszóvivő jelezte: a megszokottnál három nappal hamarabb kezdődik a februári nyugdíjak, ezzel együtt a 13. havi, emelt összegű nyugdíj postai kézbesítése.

Mivel a postások egyszerre viszik ki a nyugdíjat és a 13. havi nyugdíjat, jelentős összegű készpénzzel kell dolgozniuk, ezért több időre van szükség a kézbesítéshez. Azoknál nincs változás, akik banki utalással kapják a nyugdíjat, az ő bankszámlájukon február 10-én jelenik meg a pénz – mondta Szentkirályi Alexandra.

A kormányszóvivő aláhúzta: az év eleji 15 százalékos nyugdíjemelés természetesen a 13. havi nyugdíjra is érvényes. Ez azt jelenti, hogy februárban 

egy 208 ezer forintos átlagnyugdíj esetén kétszer 208 ezer forint, vagyis 416 ezer forint érkezik. A nyugdíjasok védelmét a parlament elé benyújtott költségvetésben is garantáltuk. A nyugdíjemelés mellett az élelmiszerárstopok és a rezsicsökkentés is védi az idősek megélhetését.

Szentkirályi Alexandra már a múlt pénteki Kormányinfó pluszban is beszélt arról, hogy idén februárban érkezik az emelt összegű 13. havi nyugdíj. Hangsúlyozta, hogy 

a kormány a szankciós infláció ellenére is garantálja a nyugdíjak vásárlóértékét, és ha szükséges, akkor év közben is lesz nyugdíj-kiegészítés.

 A kormányszóvivő arról is beszélt, hogy a magyar családok és a nyugdíjasok a legalacsonyabb energiaárakat fizetik Európában, a rezsicsökkentett árakkal legalább 181 ezer forintot spórolnak meg havonta. Kijelentette:

A rezsicsökkentést továbbra is fenntartjuk az átlagfogyasztás mértékéig, a kormány most nyújtotta be a 2023-as költségvetés módosítását a rezsicsökkentés védelmére, amelyben megnégyszerezték a rezsivédelmi alapot, hogy ezután is hozzá tudjanak járulni a magyar családok és nyugdíjasok rezsiszámlájához.

Orbán Viktor miniszterelnök is jelezte, amikor beszámolt a szerdai kormányülésről, hogy a kormány célja a veszélyek korában is megvédeni a rezsicsökkentést, a családtámogatásokat, a nyugdíjakat és a munkahelyeket. A kormányfő már a múlt heti kormányülésen is megerősítette: folyamatosan azon dolgoznak, hogy a költségvetéssel megvédjék a magyar családokat az energiaárak emelkedésétől.

Borítókép: Nyugdíjkézbesítés Budapesten (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.