Lévai Anikó: Sokat kell beszélni a család fontosságáról

Átadták a 2022-es Média a családért díjakat az Operaház műtermében.

2023. 01. 24. 19:01
null
Média a Családért-díj Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Miért kételkedünk a család erejében? Miért bizonytalanodunk el? Miért van szükség a családszervezetek munkájára, a családok kormányzati és politikai támogatására? Miért van szükség erre a díjra? – vetette fel köszöntőjében Lévai Anikó a 16 éve alapított Média a családért díj átadóján kedd este, az Állami Operaház Eiffel Műtermében. – Egyre erősödik egy olyan kórus hangja, amely hihetetlen energiákat öl abba, hogy a család szentségét, lényegét megkérdőjelezze – hívta fel a figyelmet. A miniszterelnök felesége szerint van valami ördögi abban, ahogy a világ a felvilágosodás kora óta egyre inkább az egyént, az individuumot hangsúlyozza. – Az embert mára Isten fölé emeltük, ennek következménye pedig, hogy elmagányosodik és boldogtalanná válik az emberek nagy része – fejtette ki beszédében Lévai Anikó.

Fotó: Havran Zoltán

A miniszterelnök felesége szerint ha nem akarjuk, hogy a gyerekeink élete hit, remény és szeretet nélkül teljen el, akkor sokat kell beszélni nekik a család fontosságáról, de leginkább jó példát kell nekik mutatnunk. 

– Mindig van újabb és újabb téma, aminek a középpontjában a család áll – magyarázta Lévai Anikó, aki a zsűri elé kerülő pályamunkákról elmondta: megható és erőt adó a sok-sok élménydús, elgondolkodtató írás és műsor, amelyek közül az idei díjazottakat kiválasztották. 

Lévai Anikó úgy értékelt, hogy az immáron megszokott januári díjátadó ünnepségen ezúttal is a média azon elkötelezett tagjai vannak itt, akik a családot mint értéket mutatják be munkáikban, írásaikban, filmjeikben. Sütő Andrást idézve Lévai Anikó úgy fogalmazott, „a család a hamuban sült pogácsánk”.

A Média a családért díjat Ambrus Eszter és Nagy-Bozsoky József Találkozás című televíziós riportja, valamint Madocsai Bea Ráhel szőlőskertje című beszélgetése kapta megosztva a 2022-es hazai alkotások közül. 

A Külhoni média a családért díjat, amelyet nyolc éve adnak át, idén Szomolai Andrea A háborúban is fontos a gyerekkor szentsége című cikke érdemelte ki. A legjobb családdal kapcsolatos médiatartalmakat a nagyközönség is díjazta. Internetes szavazás alapján a hazai pályaművek közül Homolya-Horváth Ágnes Csillagszemű hármas ikrek című írása kapott közönségdíjat.

Borítókép: A Média a családért díj átadása (Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.