időjárás -1°C Adél 2023. január 29.
logo
Átadták a 2022-es Média a családért díjakat az Operaház műtermében

Lévai Anikó: Sokat kell beszélni a család fontosságáról

Kreft-Horváth Márk
2023.01.24. 19:01 2023.01.24. 20:32
Lévai Anikó: Sokat kell beszélni a család fontosságáról

– Miért kételkedünk a család erejében? Miért bizonytalanodunk el? Miért van szükség a családszervezetek munkájára, a családok kormányzati és politikai támogatására? Miért van szükség erre a díjra? – vetette fel köszöntőjében Lévai Anikó a 16 éve alapított Média a családért díj átadóján kedd este, az Állami Operaház Eiffel Műtermében. – Egyre erősödik egy olyan kórus hangja, amely hihetetlen energiákat öl abba, hogy a család szentségét, lényegét megkérdőjelezze – hívta fel a figyelmet. A miniszterelnök felesége szerint van valami ördögi abban, ahogy a világ a felvilágosodás kora óta egyre inkább az egyént, az individuumot hangsúlyozza. – Az embert mára Isten fölé emeltük, ennek következménye pedig, hogy elmagányosodik és boldogtalanná válik az emberek nagy része – fejtette ki beszédében Lévai Anikó.

Fotó: Havran Zoltán

A miniszterelnök felesége szerint ha nem akarjuk, hogy a gyerekeink élete hit, remény és szeretet nélkül teljen el, akkor sokat kell beszélni nekik a család fontosságáról, de leginkább jó példát kell nekik mutatnunk. 

– Mindig van újabb és újabb téma, aminek a középpontjában a család áll – magyarázta Lévai Anikó, aki a zsűri elé kerülő pályamunkákról elmondta: megható és erőt adó a sok-sok élménydús, elgondolkodtató írás és műsor, amelyek közül az idei díjazottakat kiválasztották. 

Lévai Anikó úgy értékelt, hogy az immáron megszokott januári díjátadó ünnepségen ezúttal is a média azon elkötelezett tagjai vannak itt, akik a családot mint értéket mutatják be munkáikban, írásaikban, filmjeikben. Sütő Andrást idézve Lévai Anikó úgy fogalmazott, „a család a hamuban sült pogácsánk”.

A Média a családért díjat Ambrus Eszter és Nagy-Bozsoky József Találkozás című televíziós riportja, valamint Madocsai Bea Ráhel szőlőskertje című beszélgetése kapta megosztva a 2022-es hazai alkotások közül. 

A Külhoni média a családért díjat, amelyet nyolc éve adnak át, idén Szomolai Andrea A háborúban is fontos a gyerekkor szentsége című cikke érdemelte ki. A legjobb családdal kapcsolatos médiatartalmakat a nagyközönség is díjazta. Internetes szavazás alapján a hazai pályaművek közül Homolya-Horváth Ágnes Csillagszemű hármas ikrek című írása kapott közönségdíjat.

Borítókép: A Média a családért díj átadása (Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.