Navracsics: A magyar kormány eddig nem kapott hivatalos értesítést az Európai Bizottságtól

A miniszter elmondta, igyekeznek megtenni mindent annak érdekében, hogy a jövőben is hozzáférjenek az Erasmus-programokhoz a magyar diákok.

2023. 01. 17. 17:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A magyar kormány eddig nem kapott hivatalos értesítést az Európai Bizottságtól arról, hogy felfüggesztenék az alapítványi egyetemeken tanulók számára az Erasmus-programokat

– emelte ki Magyar Nemzet megkeresésére Navracsics Tibor. A területfejlesztési miniszter elmondta azt is: amit erről eddig megtudtak, az részben a sajtóból, részben pedig különböző uniós fórumokon jutott el hozzájuk. A miniszter kiemelte, hogy az Európai Bizottságnak ez a fajta kommunikációja nem könnyíti meg a közös munkát, de – mint mondta – a magyar kormány betart és eddig is betartotta a hivatalos kommunikációs útvonalat. Navracsics Tibor hangsúlyozta:

a jövő heti tárgyaláson arról érdeklődnek majd az EB-től, hogy pontosan mire és milyen időszakra vonatkozik az említett felfüggesztés és mit kell tennünk annak érdekében, hogy ez a blokád elháruljon.

Hozzátette: igyekeznek megtenni mindent annak érdekében, hogy a jövőben is hozzáférjenek az Erasmus+ és a Horizont-programokhoz a magyar diákok.

Navracsics Tibor január 25–26-án tárgyal Brüsszelben az Erasmusról Johannes Hahn költségvetési és Mariya Gabriel innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős biztosokkal.

Az Európai Bizottság a napokban jelentette be, hogy a Magyarországon működő, közfeladatot ellátó, közérdekű vagyonkezelő alapítványok és az általuk fenntartott egyetemek nem vehetnek részt közvetlen uniós pályázatokon.

Borítókép: Navracsics Tibor (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.