Radikális díjemelést hajtottak végre az új évben Miskolcon

Tízezer bérlakásban élőt sarcol meg a baloldali városvezetés a borsodi vármegyeszékhelyen.

2023. 01. 20. 10:36
Forrás: Fidesz, Miskolc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Radikális díjemelések, családok megsarcolása, a karácsonyi ünnepkör semmibevétele, csiki-csuki fürdő nyitás és zárás, kapkodó és teszetosza intézkedések, valamint baloldali belháború: ez jellemzi Miskolcot az új esztendő első heteiben

– erről beszélt pénteken délelőtt sajtótájékoztatón a Fidesz–KDNP miskolci frakciószóvivője. Hollósy András kiemelte: a baloldali városvezetés a hónapról hónapra érkező, jelentős kormányzati támogatások ellenére a miskolciakkal fizetteti meg a saját alkalmatlanságát és tehetetlenségét. – Mivel a koronavírus-járvány alatt nem lehetett díjtételeket emelni, a baloldal most elérkezettnek látta az időt, hogy ezekben az egyébként is nehéz és vészterhes időkben az önkormányzati lakások bérleti díjait jelentősen megemelje. Tudomásunk szerint csaknem négyezer lakásban emelték a bérleti díjakat, és ez több mint tízezer bérből vagy nyugdíjból élő miskolcit hoz lehetetlen vagy nagyon nehéz egzisztenciális helyzetbe – fogalmazott a kormánypárti politikus.

Hollósy András rámutatott arra, hogy dacára a Fidesz–KDNP tiltakozásának és többszöri fellépésének, közgyűlési rendeletben kötelezik a bérlakásokban évek, évtizedek óta élő miskolciakat évi több tízezer, esetenként százezer forint bérleti díj többlet megfizetésére.

Szavai szerint mindezt teszik úgy, hogy a kormány nem hagyja magára Miskolcot, hiszen legutóbb is 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adtak a vármegyeszékhelynek rezsitámogatásként, és két alkalommal is több tízmillió forintot kapott a borsodi vármegyeszékhely a sportuszoda működtetésére.

Miskolc baloldali polgármestere, Veres Pál lépjen ki végre saját árnyékából, és vezetői eréllyel tegyen rendet a körülötte élősködő, felelősséget nem vállaló, csak a saját zsebüket tömő tanácsadók között, mert ezek az intézkedések csak pusztítják, nem építik Miskolcot

– mondta el a Fidesz–KDNP miskolci frakciószóvivője. Hozzátette: felszólítják Simon Gábort és a Miskolc Holding Zrt. politikai vezetőit, hogy álljanak végre a miskolciak mellé, és ne a dollárbaloldali fellegvárból hozzanak döntéseket a vármegyeszékhelyen élők ellen. Hangsúlyozta: a baloldali recept, a megszorítások, a hitelfelvétel és az adóemelések politikája eddig is, ezután is kudarcot fog vallani.

Azt látjuk, hogy az elmúlt három évben a miskolci városvezetés nem a miskolciak, hanem a saját zsebük pártján állt. 2024 viszont már a változás éve lesz Miskolcon, az itt élők pedig többet érdemelnek! Ennél biztosan

– hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Borítókép: Hollósy András (jobbra) szerint Miskolc többet érdemel a baloldali városvezetésnél (Forrás: Fidesz, Miskolc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.