A világ nagy többsége a magyar békepárti álláspontot osztja

Zsigmond Barna Pál elmondta, hogy hazánk minden fórumon a fegyverszünet fontosságát hangsúlyozza.

2023. 02. 28. 10:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Immár több mint egy éve, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát és szomszédunkban azóta is elkeseredett harcok folynak – fogalmazott napirend előtti felszólalásában Zsigmond Barna Pál. A Fidesz országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy közel tízmillióan hagyták el Ukrajnát a háború elől menekülve, közülük pedig másfél millióan lépték át az ukrán–magyar határszakaszt. Mint jelezte, a kihívásra válaszolva a kormány a legnagyobb humanitárius akcióját indította el.

 

– Sajnálatos módon a háború végét továbbra sem látjuk, de a jelek abba az irányba mutatnak, hogy még hosszú időre velünk maradhat. Magyarország a béke oldalán áll és minden fórumon a fegyverszünet fontosságát és a tárgyalások megkezdését hangsúlyozza 

 

– szögezte le a kormánypárti politikus. Kiemelte: az Európai Unión kívül a világ nagy többsége a magyar békepárti álláspontot osztja.

– Magyarország az első pillanattól kezdve egyértelműen és határozottan elítélte az orosz inváziót, és kifejezte szolidaritását a megtámadott fél irányába. Kiállunk Ukrajna szuverenitása és területi integritása mellett – húzta alá Zsigmond Barna Pál. Ám elvárják, hogy Ukrajna hagyjon fel a kisebbségek jogait sértő intézkedésekkel.

Válaszában Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára kiemelte, hogy hazánk minden lehetséges humanitárius módon segíti Ukrajnát és a menekülteket. – Sajnálatos módon erről a nyugati liberálisok hajlamosak elfeledkezni – jegyezte meg az államtitkár. Továbbá emlékeztetett, hogy Brüsszelben nem akarnak tűzszünetet és békét, hanem a háborút akarják folytatni. Emellett Menczer Tamás megjegyezte: szankciók nélkül felére csökkenne az infláció.

Borítókép: Zsigmond Barna Pál (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.