Akkumulátorgyárak: összevissza beszél az LMP

A Debrecenben épülő gyárnál a legszigorúbb környezetvédelmi eljárásokat alkalmazzák.

Magyar Nemzet
2023. 02. 27. 14:48
20221003 Budapest Országgyűlés plenáris ülése Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kormány akkumulátorgyarmattá akarja tenni Magyarországot, és miközben az akkumulátorgyáraknak sokmilliárdos támogatást biztosít, nem jut pénz olyan fontos ágazatokra, mint az egészségügy vagy az oktatás – hangoztatta napirend előtt Kanász-Nagy Máté. 

Az LMP képviselője szerint ezek a gyárak elveszik a vizünket, az energiánkat, a termőföldjeinket, azaz nem szolgálják az ország érdekeit.

Az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában rámutatott: az elmúlt években az LMP az elektromos autózás mellett szólalt fel, most mégis ellenzi az ehhez szükséges akkumulátorokat előállító gyárakat.

Koncz Zsófia szerint Magyarországnak részt kell vennie a technológiai versenyben, hiszen a jövő az elektromos autóké lesz, de az ellenzék mintha nem hinné, hogy az ország képes erre. Koncz Zsófia arra kérte az LMP-frakciót, hogy az akkumulátorok és az elektromos autók kérdésében legyenek következetesek, ugyanakkor kiemelte azt is, hogy 

a Debrecenben épülő gyárnál a legszigorúbb környezetvédelmi eljárásokat alkalmazzák.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.