Az erős és bátor jellemű fiatalok jelentik Magyarország jövőjét

Az erős és bátor jellemű fiatalok jelentik Magyarország jövőjét – jelentette ki Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke a Bátrak Ligája versenyének kiskunfélegyházi állomásán kedden.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 02. 14. 18:06
SIMICSKÓ István; NURSIAI SZENT BENEDEK
Kiskunfélegyháza, 2023. február 14. Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyûlési frakcióvezetõje, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke beszédet mond a Bátrak Ligája országos versenysorozat kiskunflegyházi versenyén a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvû Technikum és Kollégium tornacsarnokában 2023. február 14-én.. MTI/Ujvári Sándor Fotó: Ujvári Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Simicskó István, aki egyben a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakcióvezetője is, a versenyt követő díjátadón azt hangsúlyozta, hogy a Bátrak Ligáját szervező Honvédelmi Sportszövetségnek egyebek mellett az a feladata és missziója, hogy a fiatalok egészséges, kitartó és felkészült felnőttekké váljanak.

Kiemelte még, hogy minden sporttevékenység egyfajta akaraterő-tréning is és „az akaraterő fejlődésére a fiataloknak pedig különösen nagy szükségük van”.

A politikus szavai szerint a Bátrak Ligája állomásai lehetőséget teremtenek arra, hogy „a fiatalok találkozzanak, megküzdjenek egymással, sportoljanak, miközben segítik és bátorítják is egymást”, s a katonai jellegű akadályversenyek egyben csapatépítő tréningek is.

A tervek között szerepel egy országos döntő megszervezése is a térségi versenyek győzteseinek részvételével – tette hozzá.

Simicskó István hangsúlyozta: fontos a Magyar Honvédség segítése abban a toborzómunkában is, hogy legyen utánpótlás, „legyenek mindig lelkes fiatalok, akik vállalják a katonai hivatást, a haza védelmét” – mondta, hozzátéve, hogy a 2017-ben elindított Honvédkadétprogramra kezdetben három középiskola jelentkezett, ma már azonban 110 iskolával van szerződése a Magyar Honvédségnek.

A Bátrak Ligája egy országos versenysorozat 7. és 8. osztályos tanulók részére a Honvédelmi Sportszövetség rendezésében. A program elsődleges célja a hazafias nevelés keretein belül aktív közösségek létrehozása és az egészséges életmód népszerűsítése. A kiskunfélegyházi állomás a sorozat 36. versenye volt.

A Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyéből érkező tíz általános iskolás csapat megméretésén végül a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziumot képviselő diákok állhattak fel a dobogó legfelső fokára. A második helyen a kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola együttese végzett, a harmadik helyezést pedig a bugaci Rigó József Általános Iskola csapata érte el.

A diákok a versenyek során minden alkalommal egy élményközpontú, mindenki számára teljesíthető, honvédelemhez köthető versenyen vehetnek részt. A feladatok sorában található egyebek mellett ergométeres evezés, vívás, blazepod, íjászat, lézerfegyveres lövészet, tájékozódási mátrix, autós szimulátor, távirányítós RC tank-vezetés, tudáspróba és puzzle.

Borítókép: Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke beszédet mond a Bátrak Ligája országos versenysorozat kiskunfélegyházi versenyén a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium tornacsarnokában 2023. február 14-én (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.