Dömötör Csaba: Mindent meg fogunk tenni a béke érdekében

– Ha az EU a teljes energetikai szankciók útjára lép, azzal nem fognak csökkenni az árak – rögzítette Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, aki a Scrutonban vitázott Tordai Bencével, a Párbeszéd társelnökével.

2023. 02. 02. 19:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Olyan eseményekkel találtuk magunkat szemben, amikre korábban nem gondoltunk. Ilyen esetben nem mindegy, hogy olyan kormánya van-e Magyarországnak, ami a magyarok érdekeit képviseli – fogalmazott Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Scruton 2022 politikai szemmel című rendezvényen.

Az esemény másik vendége Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke úgy vélte, hogy a tavalyi év a zöld igazságok éve volt, mert szerinte sokan ráébredtek arra, amit a zöldpolitikusok már évek óta szorgalmaznak. Emellett a baloldali politikus a tavalyi választás kapcsán arról értekezett, hogy az ellenzék rossz kampányt folytatott.

Az államtitkár egyetértett abban, hogy az ellenzék rosszul kampányolt, ám szerinte a döntő tényező az volt, hogy egy háborús helyzetben a béke kérdése meghatározó. – A magyarok a választáson azt üzenték, hogy békét akarnak – tette hozzá. A jobboldali politikus leszögezte, hogy kormányra kerülve a baloldal növelné az adókat, ezután pedig Tordai Bence elismerte, hogy lettek volna közteherviselési átrendeződések, ha az ellenzék nyerte volna a választásokat.

– A baloldal miniszterelnök-jelöltje a minimálbért nem támogatta, ám a jobboldali kormány azt jelentősen emelte

 – húzta alá Dömötör Csaba.

A gazdasági helyzetet értékelve Tordai Bence arról beszélt, hogy a béreket tekintve már Románia is megelőzte hazánkat. Erre válaszul Dömötör Csaba elmondta: 

mindig érdeklődéssel figyelem a baloldal »bezzeg romániázását«, ám javaslom, hogy keressék fel a helyi magyar közösséget, és ne kampányoljanak ellenük.

Az államtitkár leszögezte, hogy tavaly több mint négyszázalékos volt a gazdasági növekedés, ami jobb az EU átlagánál, a befektetések rekordot döntöttek, eközben pedig a baloldal energetikai szankciókat követel.

– Ha az EU a teljes energetikai szankciók útjára lép, azzal nem fognak csökkenni az árak

 – jegyezte meg a Fidesz politikusa, majd kiemelte: a kormány a magyarok érdekeit nézi.

Az orosz–ukrán háborúról szólva Dömötör Csaba megjegyezte, hogy „a baloldalon ne úgy nézzék az egészet, mint a kormánnyal folytatott csörte szokásos állomása, hanem azt nézzék, hogy a kárpátaljai magyarokra milyen hatással vannak a kijelentéseik”. Tordai Bence véleménye, hogy Magyarország kiszolgálja Vlagyimir Putyin érdekeit, ám Dömötör Csaba szerint abszurd arról beszélni, hogy melyik politikai oldal kiszolgáltatott külföldi érdekeknek, miután a baloldal külföldről négymilliárd forintot kapott a választási kampányban.

– Ez egyértelmű választási beavatkozás

– szögezte le az államtitkár, majd hangsúlyozta, hogy a baloldal támogatja a szankciókat és a hazánknak járó uniós források ellen kampányoltak.

A vita végén a 2023-as évre tekintve Tordai Bence jelezte, hogy következetes zöldpolitikát folytatnak majd, míg Dömötör Csaba elmondta: mindent meg fognak tenni a béke érdekében.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: Éberling András)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.