időjárás 17°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Felcsaptak a lángok Ózdon, egy ember meghalt

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.02.08. 11:29 2023.02.08. 11:38
Felcsaptak a lángok Ózdon, egy ember meghalt

Kigyulladt Ózdon egy háromszintes épület padlásterében a felhalmozott papírhulladék, egy ember életét veszítette a tűzben.

A tűzoltók két embert találtak a társasházban oltás közben, az egyikük életét már nem lehetett megmenteni, a másik súlyos sérüléseket szenvedett.

 Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a város hivatásos tűzoltói rövid időn belül eloltották a tüzet. Mint írták, a tűz az épület alsóbb emeleteire nem terjedt át.

Az eset körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőhelyettese az MTI-t.

A katasztrófavédelem munkatársai mindenkit arra kérnek, hogy ne halmozzunk fel fölösleges éghető anyagokat lakásunkban, valamint hogy tartsuk be az épületekben a tárolási szabályokat. A leggyakrabban ugyanis nyílt láng használata, elektromos probléma, a fűtési rendszer hibája, főzés vagy dohányzás vezet lakástűzhöz.

Borítókép: Tűzoltók dolgoznak a Borostyán Med Hotel tetőszerkezetében keletkezett tűz utómunkálatain Nyíradony-Tamásipusztán (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.