Felcsaptak a lángok Ózdon, egy ember meghalt

Az eset körülményeit vizsgálják.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 08. 11:29
null
Nyíradony, 2021. október 18. Tûzoltók dolgoznak a Borostyán Med Hotel tetõszerkezetében keletkezett tûz utómunkálatain Nyíradony-Tamásipusztán 2021. október 18-án. A szálloda tetõszerkezete elõzõ este gyulladt ki és teljes terjedelmében leégett. Az ötös fokozatúra minõsített tûzhöz nagy erõkkel vonultak ki debreceni, nyíradonyi és szakolyi tûzoltók, a szálloda épületét 85 embernek kellett elhagynia. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kigyulladt Ózdon egy háromszintes épület padlásterében a felhalmozott papírhulladék, egy ember életét veszítette a tűzben.

A tűzoltók két embert találtak a társasházban oltás közben, az egyikük életét már nem lehetett megmenteni, a másik súlyos sérüléseket szenvedett.

 Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a város hivatásos tűzoltói rövid időn belül eloltották a tüzet. Mint írták, a tűz az épület alsóbb emeleteire nem terjedt át.

Az eset körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőhelyettese az MTI-t.

A katasztrófavédelem munkatársai mindenkit arra kérnek, hogy ne halmozzunk fel fölösleges éghető anyagokat lakásunkban, valamint hogy tartsuk be az épületekben a tárolási szabályokat. A leggyakrabban ugyanis nyílt láng használata, elektromos probléma, a fűtési rendszer hibája, főzés vagy dohányzás vezet lakástűzhöz.

Borítókép: Tűzoltók dolgoznak a Borostyán Med Hotel tetőszerkezetében keletkezett tűz utómunkálatain Nyíradony-Tamásipusztán (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.