Ismét késsel támadtak rendőrökre

Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomoz egy 31 éves férfi ellen a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség.

Munkatársunktól
Forrás: Ügyészség.hu2023. 02. 08. 21:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 31 éves ittas állapotban lévő férfi előbb közlekedési balesetet okozott, majd miután visszament a helyszínre, késsel fenyegette a rendőröket, valamint az általa korábban elsodort áldozatot is. Végül rendőrbot segítségével tudták megfékezni a támadót, akit korábban is elítéltek már ittas vezetés miatt.

2023. február 7-én, este, egy határmenti településen egy gépkocsi elsodort egy kerékpárost, majd annak vezetője megállás nélkül elhajtott. A helyszíni intézkedés közben megjelent a közlekedési balesetben érintett jármű közelben lakó, ittas állapotban lévő tulajdonosa – írta le az eset körülményeit az Ügyészség.hu.

 

A megalapozott gyanú szerint a férfi egy 32 centiméter hosszú, 19 centiméteres pengéjű kést a kezében tartva közeledett az egyik intézkedő rendőr felé. A férfi a jobb kezében marokra fogott kést folyamatosan le-föl mozgatta, és azzal vágó és szúró mozdulatokat tett. 

A rendőr felszólította a férfit, hogy álljon meg és tegye le a kést, ennek azonban ő nem tett eleget, hanem a késsel tovább közelített a rendőr felé. A rendőr hátrálni kezdett, majd a testi épségének megóvása érdekében utasította a helyszínen tartózkodó civil személyt, hogy szálljon be a rendőrautóba, majd ő is beült, és bezárta annak ajtajait.

 

Mivel a férfi ezt követően is közeledett, – miközben a kést nyújtott kézzel maga előtt tartotta – a rendőr tolatni kezdett, de a férfi még ekkor is integetett felé, hogy menjen közelebb. 

 

A rendőrhöz időközben csatlakozott az addig adatgyűjtést végző társa is, és együtt intézkedtek tovább az őket fenyegető férfival szemben. Az elkövető a kést továbbra is a kezében tartva, azzal szúró és vágó mozdulatokat téve indult meg az ekkor már megkülönböztető fényjelzést is használó szolgálati autó felé, majd többször megismételt felszólításra dobta csak el a kést. Ezután a rendőrök kiszálltak a járműből, ekkor a férfi mindkét kezét az arca elé, bokszoló állásba emelte és támadó állást vett fel, miközben hadonászni kezdett. Az egyik rendőr végül rendőrbotot használt vele szemben, majd testi kényszer alkalmazásával sikeresen megbilincselték és előállították.

A nyomozó ügyészség elrendelte az ittas vezetés miatt 2020-ban felfüggesztett szabadságvesztésre és 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt férfi őrizetét. Az elkövető gyanúsítotti kihallgatása folyamatban van. 

 

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy több mint valószínű, hogy életfogytiglani fegyházra ítélik majd a rendőrgyilkos ámokfutót, Sz. Szilárdot, aki még a múlt héten egy rendőrt megölt, kettőt pedig megkéselt.

Az eset után néhány nappal ismételten késsel támadtak rendőrökre. Akkor egy negyvenéves visszaeső, külföldi bűnözőt, aki ittasan késsel támadt rá az ellene csendháborítás miatt intézkedni akaró rendőrökre Budapesten. A férfit lefegyverezték, megbilincselték, de még a járőrautóban is azt üvöltötte: „Megöllek benneteket!”

Borítókép: A hivatalos személy elleni bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközről a szemlén készült fotó. (Forrás: Ügyészség.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.