Meghalt a 14 éves fiatal, akit egy vonat tetején ért áramütés

Hetekig küzdöttek az életéért az orvosok.

Magyar Nemzet
Forrás: Ripost2023. 02. 21. 15:22
null
Fotó: MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egri rendező pályaudvaron álló tehervagonra mászott fel január 9-én két fiatal. Egyikük enyhébb áramütést szenvedett, a 14 éves Károly azonban életveszélyes állapotba került, testének 80 százaléka megégett. A fiút a tűzoltóknak létrán kellett lehozniuk a vagon tetejéről. A fiatalok állítólag egy felnőtt, 50 éves férfi társaságában jártak a pályaudvaron, eredetileg bulizni indultak.

Károlyt a Bethesda Gyermekkórházba szállították, ahol többtagú orvoscsapat küzdött az életéért. 

„Soha, soha ne másszatok vonatra! Újabb megégett fiatal életéért küzdünk hatalmas erőfeszítéssel égés-intenzív osztályunkon. Küzdünk, mert ez a hivatásunk. Ezen kívül hivatásunk, hogy belekiáltsuk a világba: a magasfeszültség érintés nélkül is áthúzhat” – írták január 11-én a Bethesda Gyermekkórház oldalán. 

Az orvosok küzdelme azonban véget ért február 16-án, Károly szervezete ekkor adta fel a harcot.

Egy szomszédjuk januárban arról beszélt a Tényeknek, hogy a kisfiú egy hétgyermekes családból származik. 

„Eleven, rossz kisgyerek volt valamikor, míg el nem került az intézetbe…” – mondta a szomszédasszony a körülményekről. A mindössze 14 éves fiút sokan gyászolják. Idén már ketten szenvedtek életveszélyes áramütést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.