Meghalt Vizoviczki volt testőre, az ügy koronatanúja

A 62 éves V. István halálhírét egy edzőterem hozta nyilvánosságra, a körülmények egyelőre nem ismertek.

Magyar Nemzet
Forrás: Blikk2023. 02. 14. 15:42
KISS Károly
Budapest, 2023. február 9. Kiss Károly bíró ítéletet hirdet a V. L. és 21 társa ellen rendőri korrupciós ügyben indult büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2023. február 9-én. Hat és tizenegy év közötti, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa azokat az egykori magas beosztású rendőrtiszteket, akik a vád szerint különféle korrupciós bűncselekményeket követtek el az úgynevezett Vizoviczki-ügyben. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghalt a Vizoviczki-ügy koronatanúja, akinek a vallomásai után rendőri vezetőket ítéltek el – írja a Blikk. V. István halálhírét egy edzőterem közösségi oldalán közölték.

Búcsúzunk V. István (Cselli) barátunktól a Fitness 2000 és barátai nevében! Élt 62 évet. Igazi sportbarát volt. Az 1988-as szöuli olimpia résztvevője. Elmentél, de soha nem felejtünk! Nyugodj békében!

– írták bejegyzésükben. Hogy a halálesetet mi okozta, nem lehet tudni.

V. István a testőre és bizalmasa volt Vizoviczki Lászlónak, és a rendőrségi korrupciós üggyel összefüggésben őt is aznap, 2012. május 31-én vitték el, mint a magas beosztású rendőröket. A büntetőeljárásban idén február 9-én hirdettek elsőfokú ítéletet.

Vizoviczki László, a budapesti éjszakai élet ismert szereplője szigorúan titkos adatokat vett pénzért rendőröktől, hogy megtudja, mikor melyik érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyen terveznek akciót. A diszkópápa hét évre kerül a rácsok mögé, ám a rendőrség kötelékéből azóta már fegyelmivel eltávolított főrendőrökre kilenc–tizenegy év fegyház vár. Az ítélet nem jogerős, a vádlottak ügyvédei fellebbeztek.

A súlyos büntetésben része volt V. István vallomásainak is – írja a Blikk. A férfi letartóztatása után néhány héttel szabadult, vélhetően azért, mert az ügy koronatanúja lett. Egyes híresztelések szerint vallomást tett, ami miatt megfenyegették, és rendőrök védték a Pest megyében található házát.

Borítókép: Ítélethirdetés a V. L. és 21 társa elleni rendőri korrupciós ügyben indult büntetőperben a Fővárosi Törvényszéken február 9-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.