időjárás -2°C Gedeon , Johanna 2023. március 28.
logo

Orbán Viktor: Törökország mellett állunk

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.02.06. 12:02 2023.02.08. 11:31
Orbán Viktor: Törökország mellett állunk

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fejezte ki részvétét Recep Tayyip Erdogan török államfőnek a hajnali földrengés áldozatai valamint az elszenvedett károk kapcsán, és felajánlotta Magyarország segítségét – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

„Mély megrendüléssel és sajnálattal értesültem a pusztító földrengésről, amely Törökország déli részét sújtotta, és amely jelentős anyagi kárt és emberi veszteséget okozott. Ezúton is szeretném megerősíteni Önnek, hogy Magyarország e tragikus pillanatban Törökország mellett áll” – írta Orbán Viktor.

„E szomorú alkalomból őszinte részvétemet nyilvánítom az áldozatok családjainak és gyors felépülést kívánok a sérülteknek, egyúttal kifejezem reményemet, hogy a magyar felajánlás hozzá tud járulni a mentési munkálatok sikeréhez” zárta a török elnöknek írt levelét a magyar miniszterelnök.

A Magyar Nemzet írt róla, hogy Novák Katalin köztársasági elnök egy, a török elnök, Recep Tayyip Erdogan részére küldött levelében biztosította együttérzéséről a törökországi földrengés áldozatainak családjait. A tájékoztatás szerint a török népnek is kifejezte együttérzését az államfő. 

Az MTI a Sándor-palota tájékoztatása alapján azt is közölte, hogy Magyarország azonnali segítséget ajánlott fel a mentési munkálatokhoz.

Borítókép: Orbán Viktor (Forrás: Facebook)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.