Novák Katalin együttérzéséről biztosította a török népet

A köztársasági elnök Recep Tayyip Erdogan részére küldött levelet.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 06. 10:48
NOVÁK Katalin
Szófia, 2023. február 2. Novák Katalin köztársasági elnök a Rumen Radev bolgár elnökkel plenáris megbeszélésük után közösen tartott sajtótájékoztatón Szófiában, az Elnöki Hivatalban 2023. február 2-án. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novák Katalin köztársasági elnök egy, a török elnök,  Recep Tayyip Erdogan részére küldött levelében biztosította együttérzéséről a törökországi földrengés áldozatainak családjait.

A tájékoztatás szerint a török népnek is kifejezte együttérzését az államfő. 

Az MTI a Sándor-palota tájékoztatása alapján azt is közölte, hogy Magyarország azonnali segítséget ajánlott fel a mentési munkálatokhoz.

Ahogyan arról korábban a Magyar Nemzet is beszámolt, több erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét hétfő hajnalban. A helyi hatóságok szerint a katasztrófa halálos áldozatainak száma az első összesítések alapján eléri a százat. A legnagyobb rengés, amelyet több utórengés követett, egyes mérések szerint a 7,8-as erősséget is elérte, epicentrumát az amerikai földtani intézet 18 kilométer mélyre, Gazianteptől körülbelül 33 kilométerre teszi.

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök a Rumen Radev bolgár elnökkel plenáris megbeszélésük után közösen tartott sajtótájékoztatón Szófiában, az Elnöki Hivatalban 2023. február 2-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.