Két tévécsatorna miatt is intézkednie kellett a Médiatanácsnak

Helytelen korhatár-besorolás és nem megfelelő időpontban közzétett műsorszámok miatt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 23. 17:57
Viasat3
Fotó: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mozi+ csatornán január 2-án sugárzott Halálos iramban: Hobbs és Shaw című film korhatár-besorolását bejelentés nyomán vizsgálta a Médiatanács. A hatósági vizsgálat szerint az adásba került verzió nem felelt meg a feltüntetett, 12 éven aluliaknak nem ajánlott korhatár-besorolásnak, így az este hét órai műsorkezdés sem volt megfelelő.

Hozzátették, hogy a film trágár nyelvezete és a bemutatott erőszak mértéke is káros lehet a 16 év alatti korosztályra, ezért amennyiben a Mozi+ médiaszolgáltatója magyar joghatóság alá tartozna, azt a médiatörvény alapján 16 éven aluliak számára nem ajánlott korhatári kategóriába kellett volna sorolni, és 21 óra után közzétenni.

Jelezték, hogy az NMHH a hatósági ellenőrzés eredményéről értesíti a román médiahatóságot.

A tájékoztatás szerint szintén bejelentés nyomán vizsgálta a testület a Viasat3 január 22-i adásában műsorra került Boldog kempingezők című vígjáték korhatár-besorolását is.

A kora délután sugárzott film a hatósági ellenőrzés alapján megfelelt a médiaszolgáltató által megjelölt, tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott kategóriának, azonban azt a magyar szabályozás alapján csak este kilenc és reggel öt óra között lehetett volna közzétenni.

A Médiatanács a vizsgálat eredményéről tájékoztatja a holland társhatóságot is, kérve a szükséges intézkedések megtételét.

Borítókép: Viasat3 (Fotó: Youtube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.