Szégyenlistára került Karácsony Gergely kampányvideójának főszereplője, Szabó Kimmel Tamás

Tízmillió forintot meghaladó adótartozást halmozott fel, és aktívan törleszt.

Magyar Nemzet
Forrás: Blikk, FB2023. 02. 13. 13:20
KARÁCSONY Gergely; Szabó Kimmel Tamás
Budapest, 2019. augusztus 31. Karácsony Gergely ellenzéki fõpolgármester-jelölt (j) és (j) és Szabó Kimmel Tamás színmûvész az Októberben visszavesszük a fõvárost! címû, az ellenzék közös budapesti kampánynyitó rendezvényén a Szabadság téren 2019. augusztus 31-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Kimmel Tamás jelenleg szüneteltetett egyéni vállalkozása is felkerült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) listájára, amelyen azok szerepelnek, akik 2022. december 31-ig tízmillió forintot meghaladó adótartozást halmoztak fel. A Blikk felkereste a Karácsony Gergely 2019-es kampányának kulcsfigurájaként funkcionáló színészt, akinek a sajtósa közölte velük, hogy nem kívánnak nyilatkozni az ügyben.

A NAV „szégyenlistájaként” emlegetett névsorról a Blikk egy független jogi szakértőt kérdezett.

 

Ha valaki felkerül erre a listára, arra számíthat, hogy innentől kezdve széles körben hozzáférhető lesz a tény, hogy köztartozása van. Ez nagyon sok mindenben akadály lehet; akár hitelfelvételnél vagy állami pályázatokban való indulásnál. Rontja az illető hitelminősítését, aminek sokrétű negatív következménye lehet. Nem számít, kiről van szó, közismert vagy magánemberről, bizonyos üzleti vagy köztisztviselési indulásában kizáró ok, ha köztartozása van

 

– mondta a Blikknek Tran Dániel.

A színész a nyilvános céginformáció szerint jelenleg szünetelteti vállalkozói tevékenységét. Feltételezhetően az adótartozásának tudható be, hogy a cégtár átlag feletti kockázatúként értékeli a vállalkozását.

A NAV adóslistáján nem Szabó Kimmel Tamásé az első ismert név. Korábban felkerült a „feketelistára” Lang Györgyi és Gáspár Győző is, de állandó szereplője volt a tavaly májusban elhunyt továbbá Bíró Ica és Kozsó is.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

 

Reagált Szabó Kimmel Tamás

A színész a Facebook-oldalán reagált a róla megjelent hírre. Bejegyzésében azt írta:

Nem elhatárolódva a felelősségvállalástól kiegészíteném a valóságot kerek egészre, amellett, hogy szomorúsággal tölt el, hogy ez ma közhír tud lenni. Élő megállapodásom, fizetési hajlandóságom van a hatósággal, és aktívan törlesztem a tartozásom.

Borítókép: Karácsony Gergely és Szabó Kimmel Tamás az Októberben visszavesszük a fővárost! című, az ellenzék közös budapesti kampánynyitó rendezvényén, a Szabadság téren 2019. augusztus 31-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.