időjárás 26°C Anita , Kármen 2023. június 2.
logo

Beismerte a DK-s alpolgármester, hogy ittas vezetés miatt elvették a jogosítványát + videó

MUNKATÁRSUNKTÓL
2023.03.30. 17:49 2023.03.30. 18:25
Beismerte a DK-s alpolgármester, hogy ittas vezetés miatt elvették a jogosítványát + videó

A hétvégén jelentek meg az arról szóló hírek, hogy Bedő Kata ittasan vezetett és ezért bevonták a jogosítványát. Ráadásul sajtóhírek szerint az információt a Momentum szivárogtatta ki. Újpest oktatásért, társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős alpolgármestere csütörtökön beismerte, hogy a hír igaz, és azt is leszögezte, hogy folytatni fogja a munkáját.

Az ittas vezetésen kapott Bedő Kata mögött a balliberális oldal annak ellenére zárt össze, hogy sajtóhírek szerint az ügyet a Momentum szivárogtatta ki. Az alpolgármester a Mediaworks kérdéseire nem volt hajlandó válaszolni, azonban a csütörtöki képviselő-testületi ülésen napirend előtti felszólalásában beismerte tettét és bocsánatot kért. Saját bevallása szerint tanult a hibájából, és azt is leszögezte, hogy a feladatait folytatni fogja.

Ez egy olyan eset, ami politikustól nem várható el hogy megtörténjen

− szó szerint ezt mondta az esetről a Demokratikus Koalíció önkormányzati árnyékminisztere. Szaniszló Sándor szerint emberi dologról van szó, amelyből mindenki megtanulta, hogy nem szabad ittasan vezetni. A politikus szerint azzal pedig nem érdemes foglalkozni, hogy az információt ki és hogyan szivárogtatta ki.

A Mediaworks Déri Tibort, Újpest DK-s polgármesterét is szerette volna megkérdezni az ügyről, ő azonban határozottan elzárkózott mindenféle válaszadás elől.

Borítókép: Bedő Kata, Újpest kultúráért, oktatásért, társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős alpolgármestere (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.