Beismerte a DK-s alpolgármester, hogy ittas vezetés miatt elvették a jogosítványát + videó

A hétvégén jelentek meg az arról szóló hírek, hogy Bedő Kata ittasan vezetett és ezért bevonták a jogosítványát. Ráadásul sajtóhírek szerint az információt a Momentum szivárogtatta ki. Újpest oktatásért, társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős alpolgármestere csütörtökön beismerte, hogy a hír igaz, és azt is leszögezte, hogy folytatni fogja a munkáját.

MUNKATÁRSUNKTÓL
2023. 03. 30. 17:49
SZABÓ Bence; BEDÕ Kata
Budapest, 2022. június 15. Bedõ Kata, Újpest kultúráért, oktatásért, társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelõs alpolgármestere beszél az Újpesti Polgári Centrumban, ahol Szabó Bence kétszeres olimpiai bajnok kardvívót (b) 60. születésnapja alkalmából rendezett meglepetés-rendezvényen 2022. június 15-én. A hatvanadik születésnapját június 13-án ünnepelt Szabó Bencét köszöntötték egykori klubjának, az UTE-nak a szurkolói Újpesten. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ittas vezetésen kapott Bedő Kata mögött a balliberális oldal annak ellenére zárt össze, hogy sajtóhírek szerint az ügyet a Momentum szivárogtatta ki. Az alpolgármester a Mediaworks kérdéseire nem volt hajlandó válaszolni, azonban a csütörtöki képviselő-testületi ülésen napirend előtti felszólalásában beismerte tettét és bocsánatot kért. Saját bevallása szerint tanult a hibájából, és azt is leszögezte, hogy a feladatait folytatni fogja.

Ez egy olyan eset, ami politikustól nem várható el hogy megtörténjen

− szó szerint ezt mondta az esetről a Demokratikus Koalíció önkormányzati árnyékminisztere. Szaniszló Sándor szerint emberi dologról van szó, amelyből mindenki megtanulta, hogy nem szabad ittasan vezetni. A politikus szerint azzal pedig nem érdemes foglalkozni, hogy az információt ki és hogyan szivárogtatta ki.

A Mediaworks Déri Tibort, Újpest DK-s polgármesterét is szerette volna megkérdezni az ügyről, ő azonban határozottan elzárkózott mindenféle válaszadás elől.

Borítókép: Bedő Kata, Újpest kultúráért, oktatásért, társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős alpolgármestere (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.