Ellenkérelmet nyújtott be a kormány az uniós bírósághoz a gyermekvédelmi törvény miatt indított eljárásban

„Ahogy eddig, úgy ezután is el fogunk menni a falig, ha gyermekeink védelméről van szó” – írta közösségi oldalán Varga Judit.

2023. 03. 08. 20:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Magyarország nem hagyja magát! A mai napon ellenkérelmet nyújtottam be az Európai Unió Bíróságához a magyar gyermekvédelmi törvény miatt indított kötelezettségszegési eljárásban” – írta ma esti Facebook-posztjában Varga Judit. Az igazságügyi miniszter jelezte, hogy a kormány továbbra is kitart azon meggyőződése, illetve az Európai Unió Alapjogi Chartájában foglaltak mellett, hogy 

az oktatás nemzeti hatáskörbe tartozik, a gyermekek neveléséről dönteni pedig a szülők joga.

„Ahogy eddig, úgy ezután is el fogunk menni a falig, ha gyermekeink védelméről van szó. Az elmúlt hetekben napvilágra került esetek is bizonyítják, hogy nagy szükség van a gyermekvédelmi törvényre, sőt további intézkedések meghozatalára is” – jelezte posztjában Varga Judit

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.