Hűtlen kezelés gyanúja vetült Karácsonyékra

A VEKE szerint direkt húzza az időt a főváros a népligeti felüljáró ügyében

Forrás: Facebook2023. 03. 06. 15:51
null
Budapest, 2023. március 4. Forgalomelterelés sávelhúzással a népligeti felüljárón 2023. március 4-én. A híd forgalmát az állapotfelméréséhez kapcsolódó munkák miatt korlátozzák. A felmérésre azért van szükség, hogy a szakemberek pontosabb képet kapjanak az 1970-es évek végén épült felüljáró állapotáról. A több hónapon át tartó felmérés ideje alatt két gerendát kibontanak az építmény szerkezetébõl, ezeket majd laboratóriumban vizsgálják meg. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A népligeti felüljárót valójában nem éri meg felújítani, nem is igazán lehet. Egy ideig még ellétezhetne kétszer egy sávosként, mert a két szélső sáv alatti szerkezet menthetetlen, de utána mindenképpen bontani kell az egészet, mert bizony a tartóoszlopok is megrogyhatnak – írta közösségi oldalán ma a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE). 

A népligeti felüljáró. Fotó: Róka László

Karácsonyék csak az időt húzzák? 

Szerintük mivel a bontás költsége horribilis, ezért 

a főváros vezetése azt a mókát találta ki, hogy húzza az időt és vizsgálódik.

Ezt a vizsgálati munkát tájékoztatásuk szerint nettó 185 millió forintért végzi egy haveri vállalkozó, aki egy év múlva majd megmondja, amit úgyis tudunk, de addig is telik az idő, majd a következő városvezetés foglalkozik a kérdéssel, a vállalkozó meg „etetve van".

 

– Ha kell, akkor van pénz… Ez amúgy mindent el is mond a hozzáállásról, amely így felveti a hűtlen kezelés gyanúját – kommentálta a Karácsony Gergely vezette főváros tevékenységét a VEKE.

Az egyesület szerint egyértelmű a megoldás, el kell bontani a felüljárót. – A csomópont átépítésével egyidejűleg komoly mennyiségű P+R hozható létre, az Üllői út teljes hosszában pedig kétoldali, irányhelyes, szintben eltolt kerékpársáv létesíthető. Nem sárga csík, rendes, biztonságos kerékpársáv. Egy igazi városvezetés ezt tenné – kritizálta tovább Karácsonyékat a VEKE. 


Borítókép: Forgalomelterelés sávelhúzással a népligeti felüljárón 2023. március 4-én. A híd forgalmát az állapotfelméréséhez kapcsolódó munkák miatt korlátozzák.  (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.