Kedden zárva lesznek az okmányirodák, a kormányablakokban sem lehet bármit elintézni

Európai uniós informatikai átállás miatt az ország valamennyi okmányirodája zárva tart március 7-én, kedden – tudatta a Miniszterelnökség közleményben.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 03. 06. 11:36
null
Budapest, 2022. május 28. Ügyintézés a kõbányai kormányablakban 2022. május 28-án. Hétvégi nyitvatartás segíti az okmánycserét a kormányablakokban június végéig a lejáró személyazonosító okmányok cseréje miatt. Június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított személyazonosító okmány érvényessége lejár. A kormányablakok pünkösdvasárnap és pünkösdhétfõn zárva tartanak. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A schengeni információs rendszer új verziójának üzembe helyezése miatt a kormányablakokban ezen a napon nem intézhetők például a személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával, jogosítvánnyal, útlevéllel, diákigazolvánnyal kapcsolatos ügyek, illetve többek között a gépjármű forgalmiengedély-, forgalomból való kivonás és forgalomba helyezés ügyintézése is szünetel. 

Más ügykörökben az ügyfélfogadás zavartalan lesz majd.

 

Kedden ugyanakkor a szakrendszereket érintő országos karbantartás miatt az okmányirodák zárva tartanak majd – írta a Kormány.hu.

 

Továbbá március 6-án, hétfőn csak a délig rögzített kérelmek esetében van lehetőség az azonnali, 24 órás eljárás keretében kiállított útlevelek átvételére aznap 15 óra után a Központi Okmányirodában.

Borítókép: ügyintézés a kőbányai kormányablakban 2022. május 28-án (Forrás: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.