Megszólalt Lendvai Miklós édesapja: Éjjel dönthette el, hogy nincs tovább

A volt válogatott labdarúgó édesapja nem érti, mi vezetett fia tragédiájához.

Magyar Nemzet
Forrás: Sportal2023. 03. 01. 11:04
Lendvai
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A futballtársadalom múlt hétfő óta gyászolja a korábbi 23-szoros válogatott középpályást, a 47 évesen elhunyt Lendvai Miklóst. Szülei jól tudták, mennyit jelentett fiuk a játékostársaknak és a szurkolóknak. A futballista édesapja, Lendvai Miklós képtelen feldolgozni, hogy Miki többet nem lép be az otthonukba.

A korábban több európai országban is légióskodó, a Fradinál is megfordult középpályás az elmúlt években eltávolodott a futballtól, apósa építőipari vállalkozását vezette. 

Ahogy a pályán, úgy a civil életben is fáradhatatlanul dolgozott, hogy gondoskodjon családjáról - írja a Sportál.hu.

Múlt hétfőn aztán munkatársai, szülei hiába várták, keresték. Kollégái mentek ki az otthonához, lakása egyik melléképületében találtak rá holtan, mint kiderült, saját életének vetett véget.

„Aznap a munkatársai hoztak nekünk bútorokat, lepakolták őket, mi pedig kérdeztük, hol van Miki. Azt mondták, nem tudják, nem vette föl a telefont, az autója pedig otthon van. Ezért elmentek a lakására, aztán kicsivel később a feleségemmel mi is, mert éreztem, mennünk kell, meg kell néznünk, mi van vele. Végül a kollégái találtak rá. Valamikor éjjel dönthette el, hogy nincs tovább. Nem tudom megmondani, hogy miért. A munkatársaival is beszéltem, de ők sem vettek észre rajta semmi különöset, szokatlant. Minden áldott nap, ha ment dolgozni, erre jött, beugrott, és kérdezte, anya, főzünk egy kávét?”

− emlékezett vissza a gyászoló édesapa. A család fájdalma enyhíthetetlen, de idősebb Lendvai Miklóst meghatotta, mennyien osztoznak a gyászukban.

A szurkolók, a csapatok megemlékezései mindent elárulnak. Persze nagyjából sejtettük, mennyire népszerű, szeretett játékos volt, nemcsak itt, Zalában, hanem az egész országban. Ha vásárolni voltunk, mindig sokan kérdezték, mi újság Mikivel. Az egyik legszebb emlék, amikor valamelyik válogatott meccsen idősebb Knézy Jenő azt mondta róla a közvetítésben, ő a magyar csapat Rambója

 – mondta idősebb Lendvai Miklós.

Borítókép: Lendvai Miklós (Forrás: Facebook/Zalaegerszeg Megyei Jogú Város)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.