Meghalt Regös István író, újságíró

Nyolcvannégy éves volt a Mix Magazin alapító főszerkesztője.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 03. 16:08
Regös István 2018.11.16 fotó: Németh András Péter Fotó: Szabad Föld/Németh András Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életének 84. évében elhunyt Regös István újságíró, író, költő, a Mix Magazin alapító főszerkesztője – tájékoztatta a család az MTI-t pénteken. 

Regös István 1939. december 20-án született. Újságíróként a Képes Újságnál és a Hétfői Híreknél dolgozott, majd a Magyar Televízióban riporter-műsorvezetőként folytatta pályafutását. Olyan sikeres riport- és interjúműsorokat szerkesztett és vezetett, 

mint a Hét, az Óriáskerék vagy a Reflektor Magazin.

A közlés szerint dokumentumsorozataiért több jelentős szakmai díjat nyert. Leghíresebb munkái az Alkohol és a Bűn című sorozatok, amelyek mára a műfaj klasszikusainak számítanak, és amelyek dokumentumregény-formában rekordpéldányszámban keltek el.

1992-ben Magyarországon az elsők között alapított és vezetett sikeresen évtizedekig PR-céget. 2001-ben alapította és irányította több mint húsz éven keresztül a Mix Magazint és a Mix Online internetes hírportált, amelyekben a közélet minden területén értékeset alkotó művészekkel, ismert emberekkel készültek interjúk, riportok. 

Regös István írt regényt és verseskötetet, valamint számos közéleti, politikai és művészi témájú publicisztikát, amelyek A megfagyott idő címen könyv formájában is, több kötetben megjelentek. Élete végéig aktív maradt, cégei vezetése mellett újságíróként a nagyvilág dolgaival kapcsolatos gondolatait rendszeresen kifejtette véleménycikkeiben.

Regös István három gyermek édesapja volt, feleségével több mint négy évtizede élt házasságban.

Borítókép: Regös István (Fotó: Szabad Föld/Németh András Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.