Őrizetbe vettek egy litván férfit, aki harminchét határsértőt szállított egy kisteherautóban

A kisteherautó rakterében lévő férfiak közül egy pakisztáninak, a többiek bangladesi állampolgárnak vallották magukat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 10. 11:00
null
Rendőrautó a hercegszántói közúti határátkelőhely közeli határszakasznál, ahol Pintér Sándor magyar és Roman Mikulec szlovák belügyminiszter sajtótájékoztatón köszöntötte a határrendészeti feladatok ellátására vezényelt magyar és szlovák rendőröket 2022. november 14-én. Pintér Sándor és Roman Mikulec a tájékoztató után megnézte a határrendészeti feladatok ellátására használt technikai eszközöket, valamint az illegális migránsoktól és az embercsempészektől lefoglalt, támadásra használt vagy arra alkalmas tárgyakat. MTI/Kiss Dániel Fotó: Kiss Dániel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vettek egy embercsempészéssel gyanúsítható litván állampolgárt pénteken Békés vármegyében, a férfi harminchét illegális bevándorlót szállított egy kisteherautóban 

– írta a rendőrség a Police.hu oldalon.

Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei nem sokkal hajnali egy óra után Tótkomlóson ellenőrizni akartak egy kisteherautót, de a jármű vezetője a jelzésükre nem állt meg, elhajtott. A teherautóval letért egy szántóföldre, majd a járművet hátrahagyva elmenekült. A rendőrök másfél óra múlva megtalálták a 26 éves litván állampolgárságú férfit, akit embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek.

A kisteherautó rakterében lévő 37 férfi közül egy pakisztáninak, a többiek bangladesi állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Velük szemben a battonyai határrendészeti kirendeltségen idegenrendészeti eljárás indult.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Kiss Dániel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.