Kiderült, ki lett volna a csepeli szexuális ragadozó újabb áldozata

Ki tudja, milyen szörnyűségre készült a 32 éves M. Balázs, aki aznap két gyereklány megtámadása után éjszaka éppen egy tinédzser lányt követett Csepelen, amikor helyi polgárőrök kiszúrták. Kovács Krisztián és Bánrévi Gábor rövid üldözés után el is kapták a szexuális ragadozót. A bátor polgárőröket most megjutalmazta a budapesti rendőrfőkapitány.

2023. 03. 29. 18:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdöbbentő, a csepeli visszaeső szexuális ragadozó, M. Balázs aznap, amikor megtámadt két általános iskolás kislányt, újabb támadásra készült Csepelen. Az újabb gyomorforgató tett elkövetését két helyi polgárőr, Kovács Krisztián és Bánrévi Gábor előzte meg azzal, hogy késő este felismerte az utcán, majd rövid üldözés után elfogta és átadta a rendőröknek. Az elfogást követően Kovács Krisztiánt és Bánrévi Gábort kiemelkedő szakmai tevékenységük elismeréséül Budapest rendőrfőkapitánya, Terdik Tamás vezérőrnagy dicséretben és jutalomban részesítette.

Az első csepeli támadásról készült videó egy kockáján bekarikázva a visszaeső szexuális ragadozó. Forrás: TV2

A BRFK munkatársai az első támadás hírére hajtóvadászatot indítottak a szatír után. 

„Attól a perctől fogva, ahogy megtudtuk, mit művelt, hogy egy órán belül két kislánnyal is erőszakoskodott két csepeli társasház lépcsőházában, nem volt kérdés, hogy a támadó órákon belül rács mögött lesz. Nem volt kérdés, hiszen rendőreink és a velük szorosan együttműködő polgárőrök is őt keresték. Mindenhol. A szexuális erőszak kísérletével gyanúsítható férfit tettének elkövetésétől számított nyolc órán belül a budapesti polgárőrök megtalálták, és a rendőrökkel közösen elfogták. Azóta a bíróság letartóztatásba helyezte, rács mögé került.” (BRFK Facebook-oldala)

A csepeli rendőröknek az egyik 13 éves kislány édesanyja tette az első bejelentést, majd kiderült, hogy rövid időn belül még egy hasonló támadás történt, az első helyszíntől két kilométernyire. Az akkori információk szerint a támadó 15 óra körül bement egy XXI. kerületi lépcsőházba, majd beszállt a liftbe a tizenhárom éves kislány mellé. 

A férfi először kérdezgette a lányt, majd megfenyegette a kiskorút, hogy „ha nem mutatja meg a bugyiját, akkor megszurkálja őt”. A kislány határozottan nemet mondott a férfinak, aki ekkor megállította a liftet, két kézzel megragadta a lány torkát, és közben azzal fenyegette, hogy ha kiabál, megszurkálja. Szerencsére a lift közben elindult, és amikor a liftajtó kinyílt, a férfi menekülőre fogta. 

Ezután negyedóra sem telt el, amikor a férfi kiszúrt magának az utcán egy másik kislányt, akit követni kezdett, majd amikor a lány hazaért, bement utána a lépcsőházba. A férfi a lépcsőn támadt rá áldozatára, de a kislánynak sikerült magát kiszakítani a fogásból, és felfutott a negyedik emeletre. A támadó megijedhetett, hogy lebukik, így ebből a házból is sietve távozott. Szerencsére a két kislány nem sérült meg, de mindketten nagyon megijedtek.

A rendőrök a bejelentés után hajtóvadászatot indítottak az akkor még ismeretlen elkövető után, és a nyomozók minden lehetséges adatot megosztottak egyenruhás kollégáikkal és a polgárőrökkel, ami az elkövető felkutatásában segíthet. A férfit végül a Dél-Csepel Polgárőr Egyesület polgárőrei szúrták ki éjjel 11 óra felé.

– A csepeli rendőrökkel vettünk részt közös eligazításon, amikor mi is megkaptuk a támadóról készült kameraképet. Ezután végig, visszatérően Csepel belvárosában jártuk az utcákat, a HÉV-állomást és a buszpályaudvart. Már este 11 óra felé járt, amikor a Kossuth Lajos utcában megláttunk a parkoló kocsik mögött egy férfit, aki nagyon hasonlított a kameraképre. Követni kezdtük – mesélte Kovács Krisztián és Bánrévi Gábor polgárőr az elfogást megelőző perceket, amikor kiszúrták a 30 év körüli férfit a Kossuth utcában.

Hamarosan kiderült, hogy nem csak a polgárőrök eredtek a férfi nyomába, neki is volt kiszemeltje aznap éjjel. A 30 év körüli férfi egy tinédzserlány után haladt, közben pedig úgy tett mintha telefonálna.

A padon ül a csepeli szexuális ragadozó a bíróság folyosóján. Forrás: TV2 Tények

– Amikor meglátott bennünket a férfi, azonnal futásnak eredt, mi pedig rohantunk utána. Végül az Erdősor úton értük utol és sikerült feltartóztatnunk – mondták a polgárőrök.

Kovács Krisztián és Bánrévi Gábor rögtön szóltak a rendőröknek, akik perceken belül a helyszínre értek és elfogták a 32 éves M. Balázst. A férfit előállították a BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol kétrendbeli szexuális erőszak bűntett kísérletének megalapozott gyanújával hallgatták ki. A férfi beismerő vallomást tett. A csepeli rendőrök a férfi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet a bíróság elrendelt.

Borítókép: Kovács Krisztián és Bánrévi Gábor polgárőrök fogták el a visszaeső szexuális ragadozót (Fotó: BRFK)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.