Visszaeső szexuális ragadozó a csepeli szatír

Szexuális ragadozó lehet a letartóztatott csepeli szatír, aki két általános iskolás kislányt is megtámadott a napokban Csepelen. A bűnöző március 12-én szabadult a szeméremsértés miatt kapott legutóbbi büntetéséből. Nyílt utcán önkielégítést végzett és a nemi szervét mutogatta a nőknek.

2023. 03. 26. 18:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyre erőszakosabbá váló csepeli szexuális ragadozót meg kell fékezni, amihez jelen helyzetben arra lehet szükség, hogy kiszabják rá a lehető legsúlyosabb büntetést – mondták forrásaink arról az aljas visszaeső bűnözőről, aki Csepelen általános iskolás kislányokra támadt. 

A megalapozott gyanú szerint a férfi március 20-án délután követett egy 13 éves lányt egy csepeli társasház liftjébe. A lift ajtaját kézzel felfeszítette, majd kérdezgetni kezdte a benne lévő, megrémült gyermeket, akit azzal fenyegetett meg, hogy ha nem mutatja meg a bugyiját, megkéseli. A gyerek megtagadta ezt, ezért a férfi megragadta a torkát és továbbra is késeléssel fenyegette. Amikor a támadó engedett a szorításon, a gyerek azonnal segítségért kiabált és megnyomta a lift segélyhívó gombját. Amint a felvonó ajtaja kinyílt, a szexuális ragadozó elmenekült. Nem sokkal később a bűnöző egy 12 éves lány után ment be az egyik csepeli társasház lépcsőházába és a gyereket fogdosni kezdte. A lánynak azonban rövidesen sikerült gyorsan felfutnia a lépcsőn, ahová az elkövető már nem követte.

Térfigyelő kamera felvette, ahogy a szexuális ragadozó üldözi a kislányt. Forrás: TV2 Tények

A szexuális ragadozó letartóztatását pénteken rendelte el a Budai Központi Kerületi Bíróság, a férfinak április 23-ig biztosan rács mögött kell maradnia. A szatírt megalapozottan gyanúsítják tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének kísérletével és más bűncselekménnyel. Utóbbi szeméremsértést jelenthet, de a minősítésről még nem született döntés.

A bűnöző március 12-én szabadult legutóbbi, szeméremsértés miatt kapott büntetéséből, 2012-től szinte folyamatosan börtönlakó volt, korábban lopás és rablás miatt is elítélték. A szeméremsértés az esetében az jelentette, hogy nyílt utcán, nők előtt önkielégítést végzett, illetve a nemi szervét mutogatta. 

Pszichológusok szerint aggasztó a férfi személyiségének erőszakossá változása. A korábbi szexuális bűncselekményei még nem voltak erőszakosak, ám az erőszakra való hajlamát a rablás elkövetése is igazolja. Az általa elkövetett legutóbbi szexuális bűncselekmények már egyértelműen erőszakosak, és szabadlábon hagyása esetén tartani lehet attól, hogy még súlyosabb szexuális bűncselekményeket is elkövet. Mindenképpen indokolt tehát az elmeállapotának vizsgálata, amire az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet (IMEI) alkalmas.

Az elkövető – bizonyítottság esetén – halmazati büntetésül 15 évet is kaphat, de a minősítő tényezőket figyelembe véve, akár 20 év is kiszabható rá, mint többszörösen visszaeső bűnözőre. 

Szexuális erőszakért (a kísérletért is) alapesetben 2 - 8 év szabadságvesztésre ítélhetik, mivel azonban 14 év alatti gyerekek az áldozatok, a büntetésének felső határa akár 15 év is lehet, szeméremsértésért pedig  3 évig terjedő szabadságvesztést kaphat. Összességében halmazati büntetésül, többszörösen visszaeső bűnözőként akár 20 évre is emelkedhet a szabadságvesztésének időtartama.

A férfi nevét, de még a monogramját sem árulják el a hatóságok. Annyi azonban tudható még róla, hogy állandó, bejelentett lakóhellyel nem rendelkezik, egzisztenciális körülményei rendezetlenek, és nincs munkavégzésből származó jövedelme sem. 

A korabeli rendőrségi jelentésekben rábukkantunk egy hasonlóan fiatal ugyancsak csepeli szatírra, J. K.-ra. A férfi öt nővel szemben viselkedett szeméremsértő módon Csepelen 2019. szeptember 24. és október 10. között. A kerület több forgalmas helyszínén szemelt ki magának egyedül sétáló nőket, akiket követni kezdett, majd fizikailag és verbálisan is inzultálta őket. Szexuális vágya felkeltése céljából fogdosta az áldozatait, nemi szervét mutogatta, egyiküket meg is verte. J. K.-t – aki nyolc évvel idősebb a most letartóztatott szatírnál – ötrendbeli szeméremsértés, kétrendbeli könnyű testi sértés és becsületsértés vétsége miatt ítélték el.

Borítókép: A padon ül a csepeli szexuális ragadozó a bíróság folyosóján (Forrás: TV2 Tények)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.