Porviharok nehezítik a közlekedést, kiadta a figyelmeztetést a Magyar Közút

Porátfúvás alakult ki az M3-as autópályán Hatvan térségében.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI, Útinform2023. 03. 25. 14:28
null
Amritszár, 2018. június 15. A levegõ portartalma csökkenti a látótávolságot az észak-indiai Pandzsáb szövetségi állambeli Amritszárban 2018. június 15-én. Az elõzõ napon porfelhõt hozott a szél az indiai fõvárosba az ország északnyugati térségében levõ, sivatagos Rádzsasztán szövetségi államból. (MTI/EPA/Raminder Pal Szingh) Fotó: Raminder Pal Szingh
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Útinform úgy fogalmazott, hogy az erősödő szél miatt a sztráda 60-as kilométerénél kell számítani porátfúvásra. Közölték, hogy szintén porátfúvás nehezíti a közlekedést a Komárom-Esztergom vármegyei Tata–Komárom (Szőny) összekötőút több szakaszán.

A porátfúvások miatt akár 50 méter alá is csökkenhet a látótávolság

– írták.

Kérik az autósokat és az arra közlekedőket, hogy vegyék komolyan a figyelmeztetést, és időben lassítsanak, valamint használják a vészvillogót.

Balesetek és útfelújítások is lassítják a szombati közlekedést

Összeütközött, majd az árokba csapódott két autó 36-os főúton a Nagycserkesz és Nyíregyháza közötti szakaszon Vajdabokor közelében. A 42-es km-nél a fél útpályát lezárták, a forgalom rendőri irányítás mellett halad.

A 2-es főúton Rétságnál egy műszaki hibás kamion vesztegel az 55-ös km-nél. A forgalom félpályán irányonként váltakozva halad – tették hozzá.

A magyar–román határszakaszon az M43-as autópályán a Csanádpalota határátlépő előtt az erős tranzitforgalom miatt már öt kilométeres a kilépő kamionsor.

Az Útinform jelzése alapján javítási munkálatok miatt torlódás tapasztalható:

  • Az M0-s autóút déli szektorában az M1-es autópálya felé vezető oldalon Diósd térségében munkavégzés miatt a 12-es és a 10-es km között lezárták a külső és középső sávot. Csak a belső sáv járható.
  • A Dunakanyarban a 12-es főúton, Nagymaros belterületén, a 12-es km-nél vízvezetéket javítanak, a fél útpályát lezárták.
  • A 31-es főúton, Sülysápon csomópontépítési munkák miatt a Fő utca érintett szakaszán, a 42-es km-nél a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa irányítja a forgalmat. 
  • A 441-es főúton, Nagykőrös határában, a temetőnél új körforgalmú csomópontot építenek. A 18-as km-nél félpályás korlátozás van érvényben, a forgalmat jelzőlámpa irányítja. 
  • Pest vármegyében, Érden, a Törökbálinti úton, az Iparos utca és a Felsővölgyi úti kereszteződés között új csomópontot építenek. A munkavégzés során, megváltozott a forgalmi rend az Iparos utca és Szövő utca között, illetve a 7,5 tonna össztömeg feletti tehergépkocsiknak terelőutat jelöltek ki.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Raminder Pal Szingh)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.