időjárás 27°C Mihály 2023. szeptember 29.
logo

Sarcolják az autósokat Erzsébetvárosban

Harangozó Éva
2023.03.08. 11:54 2023.03.08. 12:01
Sarcolják az autósokat Erzsébetvárosban

Megdöbbentő falragaszok jelentek meg Terézvárosban, amelyek a szomszédos Erzsébetváros autósokat „törvényesen” sarcoló gyakorlatára hívják fel a figyelmet.

A felirat szerint a DK-s Niedermüller Péter által vezetett VII. kerületben olyan áthajtási pontokat hoztak létre, amelyek a Terézvárosban lakók közlekedését is érintik. Az áthajtási pontokon engedély nélkül átkelő gépjármű-tulajdonosokat a szomszédos kerület bünteti. 

 

Mint az olvasható, áthajtási hozzájárulást kell kérniük és az áthajtási pontokon ezzel közlekedhetnek azok, akik igazoltan állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek Terézvárosban, és van igazolt parkolóhelyük a kerületben. 

A tájékoztató szerint az áthajtási hozzájárulást a terézvárosi önkormányzat ügyfélszolgálatán, kizárólag személyesen lehet igényelni, ennek kiváltása 1920 forintba kerül egy évre, amelyet kizárólag bankkártyával lehet kifizetni.

Megkerestük az ügyben a VI. és a VII. kerület önkormányzatát, amint reagálnak, közöljük válaszukat. 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba )

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.