Eleonóra 2024. február 21.
logo

Szexuális visszaélés egy hajdúsági általános iskolában is

Munkatársainktól
2023.03.08. 11:53 2023.03.08. 15:34
Szexuális visszaélés egy hajdúsági általános iskolában is

Nem a tizenöt éves szeretőjével dicsekvő B. Zsolt ügye az egyedüli iskolai szexuális visszaélés, ami a közelmúltban történt. Szülői bejelentés szerint egy hajdúsági általános iskola pedagógusa ugyancsak a saját diákjával létesített testi kapcsolatot. Az illetékes tankerület beszámolója szerint a jelzést követően rendőrségi feljelentést tettek, a büntetőeljárás iratai pedig már az ügyészségnél vannak.

Újabb iskolai dolgozó követhetett el szexuális visszaélést kiskorú diák ellen. A Berettyóújfalui Tankerületi Központ a Magyar Nemzet kérdésére közölte, tavaly tavasszal érkezett hozzájuk szülői bejelentés arról, hogy a fenntartásuk alá tartozó általános iskola pedagógusa abúzust követhetett el egy kiskorú diák ellen. Mint írták, a jelzést követően azonnal mentesítették a pedagógust a munkavégzési kötelezettsége alól, és a rendőrségi feljelentést is megtették. A tankerület vezetőjének beszámolója szerint a rendőrség a kivizsgálást lezárta, és egy hónapja átadta az ügyet az ügyészségnek.

Lapunk megkereste a nyomozást felügyelő Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészséget is, tőlük azt a választ kaptuk, hogy a Püspökladányi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályán nyomozás van folyamatban, amelynek során 

egy személyt szexuális visszaélés bűntettének megalapozott gyanújával hallgattak ki gyanúsítottként. 

Hozzátették: a gyanúsítottal szemben nem rendeltek el kényszerintézkedést, vagyis szabadlábon védekezik.

Úgy tudjuk, tavaly egy nyolcadikos diák szülei tettek bejelentést arról, hogy gyermeküket az intézmény egyik pedagógus alkalmazottja elcsábította, és több alkalommal a késő délutáni órákban kettesben találkozott vele. A szülők elmondása alapján a pedagógus testi kapcsolatba is lépett a gyermekkel, tettét pedig nem is tagadta.

Az elmúlt hetekben a 15 éves szeretőjével kérkedő B. Zsolt keltett közfelháborodást. A gyomorforgató videóiról elhíresült pedagógiai asszisztens ügyében gyermekpornográfia gyanújával vizsgálódik a rendőrség. A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai házkutatást is tartottak a kiskorúakhoz vonzódó férfi otthonában. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.