Téglákkal tömik ki a kátyúkat az újpestiek, akkora a baj az utakon

Újfent.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 07. 13:46
kátyúprobléma
Forrás: TV2
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Másfél éve, hogy a lakók megunták a kátyúktól járhatatlan utcákat és téglákkal tömték be a lyukakat. Akkor a TV2 is beszámolt az újpesti vezetés nemtörődömségéről. Ezután ímmel-ámmal kijavították az úthibákat” – hívta fel a figyelmet Facebook-bejegyzésében egy helyi csoport. Hozzátették, hogy a történet ezzel nem ért véget. 

„A hanyag munka miatt azonban újra megjelentek a kátyúk, így újra a lakóknak kellett kézbe venni a dolgokat! Rendkívül szomorú és bosszantó!”

– fogalmaztak. Az ügy kapcsán a Metropol arról ír, hogy a Berzeviczy és a Benczúr utcákban kimondottan nagy a gond, miközben a helyiek téglákkal próbálják befoltozni az utat. Ők úgy látják, még ez is jobb, mintha semmi nem lenne a kátyúkban, de arra várnak, hogy az egész utcát felújítsa az önkormányzat. Hozzáteszik, az újpestiek már „rutinosak”, mert úgy látják, hogy ha az önkormányzat nem oldja meg az ügyet, a feladat rájuk vár. 

Felhívták a figyelmet arra is, hogy mindez azért történik, mert amikor meglazul az aszfalt szerkezete, a víz könnyebben jut be. Amikor ez megtörténik és télen megfagy, alulról nyomást gyakorol a víz az útburkolatra, emiatt pedig az aszfalt egyre csak gyengül, így egy ördögi kör következik. A víz a továbbiakban könnyebben behatol a az aszfalt belsejébe, és még több szerkezeti károsodást okoz. 

Borítókép: téglával kitömött kátyú (Fotó: TV2)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.