A demokráciával van gondja a baloldalnak

Pálfalvi Milán, a Nézőpont Intézet elemzője szerint a baloldali akciók a reménytelen helyzetben lévő pártok kétségbeesett próbálkozásai.

Magyar Nemzet
2023. 04. 26. 18:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ahogyan azt több országban megtették a sorosista felforgatással megbízott hazaárulók, ügynökök és provokátorok, hogy polgárháborúnak beállítva erőszakkal megdöntötték a többség által választott népképviseletet, úgy most nálunk is ezzel próbálkoznak – fogalmazott lapunknak Pálfalvi Milán, a Nézőpont Intézet elemzője.

Ismert: hétfőn a tanárokért szerveztek tüntetést Budapesten, majd a karmelita kolostorhoz érkezve a tüntetők egy rögtönzött kordonbontásba kezdtek, ami végül dulakodásba torkollott, a rendőröknek könnygázt kellett bevetniük. A randalírozók között volt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, a momentumos Gelencsér Ferenc, Hajnal Miklós és Lőcsei Lajos is. A kordonbontás következtében Hadházy Ákos rosszul lett, orvosi ellátást ugyanakkor nem kért, pedig mentőt is hívtak hozzá. A rendőrök őt és más politikusokat, köztük Lőcsei Lajost és Gelencsér Ferencet is kézben vitték ki a tömegből.

– Lesz erőszak az utcán sajnos, miként már most is egyértelmű jelei vannak ennek. Provokációk ezek, melyekre a többségnek nem szabad másként reagálnia, mint béketűréssel, erőszakmentesen, szükség szerint pedig létszámából is fakadó, összetartó erejének kifejezésével: békésen

– húzta alá a szakértő.

Jelezte, hogy ez kommunikációs hadviselés. Szerinte hiába tudjuk, hogy nekünk van igazunk, ha ezt nem mutatjuk be és nem győzzük meg róla azokat, akiket kell – mindenkit –, és akiket lehet – a józan gondolkodásúakat –, majd kiemelte, hogy Magyarország demokratikus jogállam.

– A baloldal, miután történelmi csapást szenvedett azáltal, hogy a magyarok döntő többsége számára nemcsak kiderült, hogy alkalmatlanok a kormányzásra, amit ráadásul mély meggyőződéssel vallanak, kitalálta, hogy a keretek rosszak. Amit diktatúrában elődeik valódi erőszakkal értek el, azt Gyurcsány vezetésével 2006-ban újrapróbálták, sikertelenül. Belebuktak. Vagyis, amit erőszak nélkül nem érhetnek el, azt megpróbálják erőszakkal elvenni. A baloldalnak nem a kormánnyal van vitája, hanem a demokráciával – rögzítette Pálfalvi Milán.

Kiemelte, hogy a magyarok okosabbak annál, hogy hagynák magukat beleprovokálni egy polgárháborúba, akkor se, ha azt üzeni az MSZP hárommillió magyarnak, hogy menjenek a büdös francba.

– Ezzel egyet biztosan elérnek azok, akik szítják az utcai zavargásokat: kompromittálják a tömeget, eszközként használva tanárt, diákot, bárkit, csak hogy egy szűk körben megtartsák egyre csökkenő támogatottságukat. Reménytelen helyzetben lévő pártok kétségbeesett próbálkozásai ezek – nyomatékosította az elemző. Mint mondta: „ennek része, hogy Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke a státustörvény kapcsán a magyar embereknek üzent azzal, hogy az általunk választott és minket képviselő miniszterelnököt elküldte a büdös francba”.

– A magyarok ebből, 2010 óta a választásokon is megerősítve, nem kérnek

– szögezte le a szakértő.

Borítókép: Rendőri fellépés a hétfő esti kordonbontókkal szemben (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.