Deutsch Tamás: Elég az EP baloldali frakcióinak magyarok elleni koncepciós eljárásaiból

A Fidesz Európai Parlamenti képviselője nem gondolta volna, hogy a XX. századi embertelen diktatúrák gyakorlata a XXI. század szabad Európájában újra valósággá válhat.

2023. 04. 27. 10:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Elég abból, hogy az Európai Parlament baloldali frakciói hosszú évek óta koncepciós eljárásokat kezdeményeznek és folytatnak Magyarország, a magyarok ellen – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője az EP képviselőinek csütörtökön küldött levelében. 

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Deutsch Tamás, a képviselőcsoport vezetője levelet küldött az európai parlamenti képviselőknek válaszul az EP baloldali frakcióvezetőinek hétfői, Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének címzett levélre. 

A levélben az öt baloldali EP-frakció vezetője „ismételten valótlanságokat állítva kifejezték aggodalmukat egyes magyarországi jogalkotási fejlemények ügyében, és a Magyarországot jogosan megillető uniós források politikai okokból történő további visszatartását sürgetik” – emlékeztettek. Deutsch Tamás levelében közölte: az EP baloldali frakcióvezetői egyes Magyarországon tervezett jogszabály-módosításokat ürügyként megemlítve annak 

a politikai elvárásuknak adtak hangot, hogy a helyreállítási és ellenállóképességi eszköz (RRF) forrásaihoz az Európai Bizottság Magyarországnak semmiképpen se engedélyezzen hozzáférést. 

Kiemelte: az öt frakcióvezető eljárásáról a magyaroknak az 1950-es évek kommunista diktatúrájának abszurditása, az állampárt és a politikai rendőrség által szervezett, úgynevezett koncepciós perek világa jut eszébe, amikor a diktatúra hatalomgyakorlói a politikai akaratuk érvényesítése végett látványos külsőségekkel, hazugságokra épített jogi köntösbe bújtatott eljárásokat, büntetőpereket szerveztek. Ezekben az eljárásokban már jó előre eldöntötték az eljárás alá vontak, a vádlottak bűnösségét kimondó bírósági ítéleteket – emlékeztetett. „Soha nem gondoltuk volna, hogy a XX. századi embertelen diktatúrák gyakorlata a XXI. század szabad Európájában újra valósággá válhat” − fogalmazott. A jóakaratú magyarok a lehető leghatározottabban visszautasítják az 50-es évek koncepciós pereire emlékeztető módszert, ami a nyers politikai nyomásgyakorlást jogi köntösbe bújtatva akarja megvalósítani − zárta levelét Deutsch Tamás.

Borítókép: Deutsch Tamás (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.