Ellepték a patkányok a Márki-Zay vezette települést

A veszélyes rágcsálók a játszótéren szaladgálnak, a lépcsőházakba is bemennek, a gyerekek félnek. Egymást érik a méretes patkánygödrök a játszóeszközök mellett és a lakóházak tövében. A vásárhelyiek számtalanszor jelezték az önkormányzatnak a tarthatatlan állapotokat, mégsem történt semmi.

Magyar Nemzet
2023. 04. 23. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ellepték a patkányok a Márki-Zay Péter vezette várost, tarthatatlan a helyzet Hódmezővásárhelyen. A Promenad24 tegnap elsőként írta meg, a Szabadság téri játszótéren a rágcsálók egész kolóniája telepedett meg, a családok által látogatott játszóparkban szabályos lakórendszert építettek ki maguknak. Egy helyi lakos videót is küldött arról, milyen áldatlan állapotok uralkodnak a Szabadság téren, amely tele van hatalmas gödrökkel, patkányjáratokkal. 

Kettő, három, négy! Egy egész család! Remélem, hogy ez az önkormányzatnak elég bizonyíték lesz. Hoppá, ott jön az anyapatkány is!

 – mondja a férfi a felvételen.

A környéken élők a közegészségügyi veszélyek miatt aggódnak. Nemcsak a játszótéren tűnnek fel ugyanis a számos fertőzést terjesztő állatok, de a Promenad24-nek több lakó is arról számolt be, hogy rendszeresen bejárnak a környező lépcsőházakba is. A gyerekek rettegnek, az ott élők undorodnak. A nyilatkozó szülők, nagyszülők közül sokan felháborodásuknak adtak hangot, hogy bár a probléma több hónapja fennáll, s rendszeresen jelzik is a városnak, mégsem történik semmi, az önkormányzat nem oldja meg a patkánykérdést.

Borzasztó, ami a Szabadság téren van. Lassan nem merünk a játszótérre menni a gyerekekkel, de a lépcsőházakban is aggódunk, mikor melyik lakásban és hol tűnik fel patkány. Csaknem egy éve még egy lakossági fórum is volt itt a helyszínen a városvezetők részvételével, ahol felhívták a polgármester és az illetékesek figyelmét a lyukakra, és azóta sem csinálnak semmi. A patkányok már lassan egy éve beköltöztek ide, s egyre többen vannak, elszaporodtak. Csak a legtöbbször akkora itt a fű és a gaz is, hogy nem látszanak ki belőle. De nemcsak a rágcsálók miatt nem szeretjük odavinni a kicsiket, hanem a gödrök miatt se. Némelyik annyira mély, hogy ha egy gyerek belelép vagy beleszalad, simán kitörik a bokája

 – panaszkodott a Promenad24-nek egy nő.

Nap mint nap itt rohangálnak a patkányok a Szabadság téri tömbházak között. Simán felszaladnak a lépcsőházakba, több lakásban is találtak már döglött patkányt, de olyan eset is előfordult, hogy valaki lapáttal kergette és verte agyon a saját otthonában a rágcsálót

 – árulta el egy másik nő.

Az eredeti cikket IDE KATTINTVA olvashatja, ahol további képeket és videókat nézhet az esetről.

Borítókép: Patkánylyukak a hódmezővásárhelyi játszótéren (Fotó: Promenad24.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.