Ezért látogat Pécsre David Pressman amerikai nagykövet

A TEK és a követség emberei már pénteken helyszínbejárást tartottak a belvárosban.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Pécsi Újság2023. 04. 15. 11:54
PRESSMAN, David
Budapest, 2022. szeptember 2. David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövete az érkezése után tartott sajtótájékoztatón a Liszt Ferenc-repülõtéren 2022. szeptember 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalos közleményében számolt be a követség David Pressman pécsi látogatásáról – számolt  be róla a Pécsi Újság.

Az amerikai nagykövet nyilvános program keretében látogat el a Pécsi Tudományegyetemre. Hétfőn délután a Nemzeti Virológiai Laboratóriumba megy, majd délután öt órától „off the record” háttérbeszélgetést tart.

David Pressman a szélesebb nyilvánosság kizárása mellett 

a baloldal pécsi képviselőivel találkozik, majd egy Soros Györgyhöz köthető helyi alapítványt is felkeres. 

A cikk szerint a TEK és a követség emberei már pénteken helyszínbejárást tartottak a belvárosban, hogy megfelelően biztosítsák az eseményeket.

Pressman látogatásáról további beszámolót hétfőre ígért a lap.

David Pressman a napokban azzal keltett nemzetközi botrányt, hogy vendégül látta egy bensőséges szédervacsorán a korábban a magyarországi zsidó politikusok listázását követelő Gyöngyösi Márton Jobbik-elnököt. Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Pressman úgy védekezett, hogy éppen azért hívta meg Gyöngyösit, mert antiszemita.

 

Pressman nem védett személy

Információnk szerint nem a Terrorelhárítási Központ (TEK) szakemberei tartottak terepszemlét Pécsett, az amerikai nagykövet tervezett látogatási helyszínein. David Pressman nem szerepel az úgynevezett védett személyek listáján, ahol például a miniszterelnök, így a TEK-nek nem is feladata a védelme. A pécsi helyszíni bejáráson a Készenléti Rendőrség munkatársai voltak jelen. (Sz.L.J.)

Borítókép: David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövete az érkezése után tartott sajtótájékoztatón a Liszt Ferenc-repülőtéren 2022. szeptember 2-án. (Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.