Különleges ajándékokat kapott Ferenc pápa

Novák Katalin köztársasági elnök és Ferenc pápa közösen tekintette meg a katolikus egyházfőnek szánt ajándékokat a Sándor-palotában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 28. 13:44
pápa Sándor-palota
Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma délelőtti zárt körű megbeszélésük előtt Novák Katalin köztársasági elnök és Ferenc pápa közösen tekintette meg a katolikus egyházfőnek szánt ajándékokat a Sándor-palotában. 

Az államfő egyebek mellett egy gyermekművészeti albumot adott Ferenc pápának, ami a magyar gyerekek, fiatalok bibliai témájú alkotásaiból készült, kifejezetten a szentatya számára. Az album mellett Ferenc pápa különleges rózsatöveket is kapott a Szent Erzsébetről elnevezett rózsafajtából, amelyet egy erdélyi magyar, Márk Gergely nemesített. 

Az ajándékok kapcsán a köztársasági elnök a közösségi oldalán azt írta: Árpád-házi Szent Erzsébetet a pápa szülőföldjén, Argentínában Magyarországi Szent Erzsébet (Santa Isabel de Hungría) néven ismerik, akinek a kezében a legenda szerint a kenyerek rózsává változtak.

Harmadik ajándékként a köztársasági elnök andocsi Mária-kegyruhát ajándékozott a katolikus egyházfőnek. Novák Katalin a Facebook-oldalán korábban arról tájékoztatott: Somogy vármegyei látogatásakor az andocsi hívek azt kérték tőle, hogy adja át ajándékukat Ferenc pápának, aki a templomot bazilika minor rangra emelte.

Az andocsi kegytemplom különleges hely, ahova azért járnak a hívek, hogy gyermekáldásért imádkozzanak. Régi szokás, azok a hívek, akiknek az imája meghallgatásra talált, hálából díszes ruhát adományoznak a templomnak

– fogalmazott bejegyzésében az államfő. Mint írta, a Mária-kegyruha arra is emlékeztet, hogy államalapító Szent István király halála előtt Máriának ajánlotta az országot.

Az ajándékok sorában egy Magyarországot bemutató, a Szent Koronáról szóló díszkötetet, valamint az Alaptörvény egy díszpéldányát is bemutatott Ferenc pápának a köztársasági elnök.

Borítókép: Díszünnepség a Szent György téren (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.