A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Orbán Viktor Szerbiában: Blokkosodás helyett együttműködés, háború helyett béke

A kormányfő Belgrádban tárgyalt szombaton Alekszandar Vucsics szerb államfővel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A megbeszélés fő témája a két ország hadiipari együttműködésének elmélyítése volt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 22. 7:45
ORBÁN Viktor; VUCIC, Aleksandar vucsics
Belgrád, 2023. április 22. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök Belgrádban, ahol munkareggeli keretében tárgyaltak 2023. április 22-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kíséretében munkareggeli keretében tárgyalt Alekszandar Vucsics szerb köztársasági elnökkel. A kormányfővel tartott Palkovics László, az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója és Kovács József nemzeti információs államtitkár is.

A tárgyaláson áttekintették Magyarország és Szerbia katonai együttműködésének lehetőségeit. Megállapították: a következő években megnyílik az út a haditechnikai és haderőfejlesztési kooperáció új szintre emelése előtt.

Orbán Viktor és Alekszandar Vucsics megvitatta az európai biztonsági helyzetet és az ukrajnai háború fejleményeit, valamint a Nyugat-Balkán európai integrációjának perspektíváit is.

Ezt követően ellátogattak a batajnicai légibázisra, ahol megtekintették a Szerb Fegyveres Erők Napja alkalmából megrendezett Gránit 2023 nyilvános katonai képességbemutatót.

 

 

A béke pártján

Szerbiai látogatásáról bejegyzést is megosztott közösségi oldalán a kormányfő.

Blokkosodás helyett együttműködés, háború helyett béke. Vucsics elnökkel a béke pártján állunk!

– írta Orbán Viktor.

 

Borítókép: Orbán Viktor és Alekszandar Vucsics (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.