időjárás 27°C Vencel 2023. szeptember 28.
logo

Rossz hír a séta szerelmeseinek, még több roller jön Budapestre

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.04.19. 12:03 2023.04.20. 13:47
Rossz hír a séta szerelmeseinek, még több roller jön Budapestre

Budapest három belső kerületében – Terézváros, Erzsébetváros és Józsefváros – indította el szolgáltatásait a Whoosh elektromosroller-megosztó 750 járművel – közölte a társaság szerdán.

A rollereket kizárólag a fővárosi önkormányzat és a kerületek erre kijelölt mikromobilitási parkolóiban, az úgynevezett Mobi-pontokon lehet felvenni és leparkolni, a rendszer nem engedélyezi máshol a bérlés befejezését.

A cég közlése szerint a rollerekre felszerelt IoT-modul (Internet of Things) segítségével valós időben lehet nyomon követni a jármű helyét, útvonalát és töltöttségi szintjét, valamint az útburkolat minőségéről is információ érhető el.

A tarifák percalapúak, de van napijegy is, amely 3990 forintba kerül, emellett heti és havi bérletet is lehet váltani.

A járművekkel maximum 25 kilométer/órás sebességgel lehet közlekedni, sétálóutcákban pedig automatikusan leállnak. A társaság magyar és angol nyelvű telefonos ügyfélszolgálattal áll a felhasználók rendelkezésére minden nap reggel 9 és éjfél között.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Whoosh)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.