Terhes nőt akart megerőszakolni a tartalékos katona, elítélték

Szexuális erőszak bűntette miatt nem jogerősen hat év, börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa csütörtökön azt a tartalékos katonát, aki egy terhes nő sérelmére követett el szexuális bűncselekményt Miskolcon.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 04. 07. 8:01
Judge holding gavel, hitting sound block and pronouncing sentence in court of law
ítélet bíróság
Judge holding gavel, hitting sound block and pronouncing sentence in court of law Forrás: 123RF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dobó Dénes, a törvényszék szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a volt önkéntes területvédelmi szakaszvezetőt mellékbüntetésként hat évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, a férfinak ezenfelül a több mint 3,7 millió forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie. 

Az ítélet rendelkező részét a katonai tanács elnöke, Szilvási László hadbíró őrnagy nyilvánosan hirdette ki, az indoklás azonban már zárt tárgyaláson hangzott el. 

A nyilvánosságot erkölcsi okokból, illetve az eljárásban részt vevő sértett  védelméért zárták ki. A büntetőügy sértettjének emberi méltósága és személyiségi jogai védelméhez fűződő érdeke jelen esetben meghaladta az eljárás nyilvánosságához fűződő közérdeket – ismertette a zárt tárgyalás indokait közleményében a szóvivő. A bíróság döntése nem jogerős. 

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség súlyosításért fellebbezést jelentett be. A vádlott és védője a büntetés enyhítéséért jelentett be fellebbezést. A büntetőeljárás a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa előtt folytatódik. 

 

 

Az ügy másodfokú jogerős elbírálásáig a törvényszék fenntartotta a vádlott letartóztatását. 

 

Ezt a döntést az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vették, így az végleges – jelezte Dobó Dénes.

Borítókép: illusztráció. (Forrás: 123RF)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.