Tűz ütött ki este Nyírbogdányban, azóta is tart az oltás

Kétszáz köbméternyi kitermelt fagyökérzet ég teljes terjedelmében kedd este óta a nyírbogdányi Új utcában.

Magyar Nemzet
Forrás: OKF2023. 04. 19. 8:41
Kigyulladt kétszáz köbméternyi fagyökér Nyírbogdányban 2023. április 19-én este, a tűzoltók még másnap is küzdöttek a lángokkal Forrás: Nyíregyházi HTP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három járművel tizenegy nyíregyházi hivatásos tűzoltó vonult ki az esethez. Az egységek haladéktalanul nekiláttak az oltási munkálatoknak, és védték a sértetlen részeket.

A beavatkozás még a szerda reggeli órákban is tart. 

A gyökérzetet locsolják, több helyen most is füstölés és izzás tapasztalható. Egyes pontokon negyven-ötven centiméteres egybefüggő parázs keletkezett.

Csaknem százötven köbméternyi összehordott fagyökérzetet sikerült megmenteniük a tűzoltóknak – ismertette a közösségi oldalán a katasztrófavédelem.

Esti közleményükben arról is beszámoltak, hogy az erős szél nehezítette az oltást. Erőgép is segíti a munkálatokat, melyek elhúzódására figyelmeztettek.

Borítókép: A nyírbogdányi tűz (Forrás: Nyíregyházi HTP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.