A Két pasi – meg egy kicsi miatt bírságol az NMHH

Kiskorúakra káros tartalma miatt a 12 éven felülieknek szóló korhatár-kategóriába sorolná a Két pasi meg egy kicsi című, a Viasat 3 csatornán kora reggel látható vígjátéksorozat egyik epizódját a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 05. 11. 17:38
Age,Limit,Sign,18+,Years,And,Blurred,View,Of,Modern
2187028241 Fotó: New Africa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NMHH kommunikációs igazgatóságának az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint a Viasat 3 csatornán április 2-án reggel hattól sugárzott Két pasi meg egy kicsi című sorozat 12. évadjának 15. epizódját vizsgálta egy bejelentés nyomán a médiatanács.

A műsor „6” korhatári jelöléssel került adásba – írták, hozzátéve: hatósági vizsgálat megállapította, hogy a műsorszám úgy jeleníti meg a szexualitást, hogy az a magyar szabályozás szerint a 12 éven aluliaknak nem ajánlott korhatár-kategóriába tartozónak minősülne.

Az indoklás szerint mivel a Viasat 3 szolgáltatója Hollandiában bejegyzett társaság, a médiatanács a felmerült jogsértésről értesíti a holland társhatóságot, és kéri a szükséges intézkedések megtételét. A közleményben beszámoltak arról is, hogy a Szombathely 97,7 MHz rádiós médiaszolgáltatási jogosultság hatósági szerződése június 25-én végleg lejár. 

A frekvencia használatára meghirdetett pályázati eljárás nyertese az egyedül pályázó Radio Plus Kft. lett. A médiatanács hatósági szerződés megkötését kezdeményezi a nyertes pályázóval, amely június 26-tól tíz évre nyerte el a használati jogosultságot.

Borítókép: illusztráció (forrás: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.