Egy maroknyi momentumos ma reggel is a karmelita kolostornál randalírozott

A negyven-ötven fős csapat az Európa-nap alkalmából uniós zászlóval vonult a helyszínre, majd ismét kordonbontásba kezdett.

Magyar Nemzet
2023. 05. 09. 10:40
Kordonbontás Karmelita kolostor
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét a karmelita kolostornál randalíroztak a Momentum országgyűlési képviselői, akik Hadházy Ákossal és a párt szimpatizánsaival együtt ma reggel hét óra körül ismét lebontották a karmelita kolostor körül felállított kordonokat. A negyven-ötven fős csapat az Európa-nap alkalmából uniós zászlóval vonult a helyszínre, majd a kordonok lebontása után azokon ülve igyekeztek megakadályozni, hogy ne lehessen helyreállítani.

Kordonbontás Karmelita kolostor
Fotó: Havran Zoltán

 A terv most az, hogy itt leszünk egész nap. Itt fogjuk őrizni ezt a kordont, hogy ne tudják visszaépíteni

– mondta élő bejelentkezésében a közösségi oldalán Bedő Dávid. A Momentum országgyűlési képviselője kijelentette: ez a jogellenes kordon nem egy építkezési területet, hanem a kormányt, a rendszert védi. 

A momentumosok továbbá hétpontos követelésüket is kifüggesztették a karmelita kolostor bejáratára, amelyben szabad sajtót, szabad és arányos választásokat és sztrájkjog visszaállítását követelik a kormánytól. 

Az akció békésen zajlott.

Kordonbontás Karmelita kolostor
Fotó: Havran Zoltán

Borítókép: Kordonbontás a karmelita kolostornál (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.