Lévai István: Szaniszló Sándor becsapta az alacskaiakat

Nem fogadta el Szaniszló Sándor azt a javaslatomat, hogy maradjon kizárólag zöld-, parkos, rekreációs célra hasznosítható terület az elmúlt hetekben célkeresztbe kerülő alacskai telek, és egy esetleges telekcserével vagy vétel alapján kerüljön át a fővárostól a XVIII. kerület tulajdonába – közölte Lévai István Zoltán fideszes önkormányzati képviselő, választókerületi elnök. Mint kiderült: Szaniszló Sándor (DK) polgármester fenntartja a lehetőséget, hogy a telek beépítésre kerülhessen a lakók akarta ellenére.

2023. 05. 02. 15:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikerült elérnie az Alacskai úti lakótelepen élőknek, hogy a fővárosi önkormányzat visszavonja az Alacskai úti telek eladására vonatkozó döntését, ám arra nincs garancia, hogy zöldhasznosításra hagyják meg a területet, akár még egy új lakópark is épülhet, mert Szaniszló Sándor (DK) nyitva hagyta az erre vonatkozó lehetőséget.  

A XVIII. kerületi lakosság az elmúlt hetekben azért küzdött és gyűjtöttek aláírásokat, hogy a telek megmaradjon zöld-, parkosítható és rekreációs célra is hasznosítható területnek. Lévai István Zoltán fideszes önkormányzati képviselő ezért egy előterjesztést is benyújtott a XVIII. kerületi baloldali többséggel rendelkező képviselő-testületnek, ám Szaniszló Sándor (DK) polgármester vezette helyi baloldal leszavazta azt.

– Összeállt a kerületi, Szaniszló Sándor fémjelezte baloldali betonkoalíció az alacskai telek ügyében, a polgármester becsapta az alacskaiakat – közölte Lévai István Zoltán. A leszavazott előterjesztés szerint egy esetleges telekcserével vagy vétel alapján kerüljön át a fővárostól a XVIII. kerület tulajdonába, majd a további hasznosítás az érintett lakossággal kerüljön egyeztetésre.

− Ezzel szemben Szaniszló Sándor javaslata került elfogadásra, amely alapján továbbra is fennáll a lehetőség, hogy valamilyen nem lakáscélú beépítés valósulhasson majd meg az ingatlanon egy későbbi döntéssel – mutatott rá Lévai, aki szerint a DK-s polgármester és csapata becsapta azt a közel ezer főt számláló környéken lakó embert, aki aláírta az aláírásgyűjtő ívet, amiben a zöldterület beépítése ellen, zöldterület megőrzése érdekében, fák ültetése és parkosítás céljából fejezték ki akaratukat.

Lévai István kihangsúlyozta, hogy az elmúlt hetekben mindenki a zöldterület megmaradása érdekében kampányolt, végül Szaniszló Sándor valamilyen okból visszafordította párttársait és bizonytalan helyzetet teremtett. Szaniszló fővárosi képviselőként először megszavazta a telek eladását, majd látszólag a lakosság mellé állt. Ám a múlt heti testületi ülésen kiderült, hogy a lakossági akarattal szemben valójában nem szeretnék garantálni, hogy kizárólag zöldcélú hasznosítás legyen a telken.

− A DK, az MSZP, a Momentum, a Jobbik és Kassai Dániel független képviselő, valamint Ferencz István sem támogatta a javaslatomat, ami egyértelműen garanciákat tartalmazott arra vonatkozóan, hogy a telken a jövőben csak kizárólag zöld-, rekreációs célú hasznosítás valósulhasson meg – sorolta Lévai. 

A DK-s Ferencz István személye azért érdekes, mert ő kezdeményezte a telek védelmében a lakossági petíciót, a terület megóvását, ám ő is – feltehetően a polgármester utasítására – leszavazta a fideszes előterjesztést.

Borítókép: Alacskai úti telek (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.