Óbuda: bújtatott DK-propaganda közpénzen

Mintegy 90 százalékos kedvezményt biztosít Óbuda–Békásmegyer baloldali többségű önkormányzata a Hungaroplakát Kft.-nek, amely a dollárbaloldal külföldről érkező pénzeit is fogadta, és amely Bajnai Gordonhoz is köthető – írja a Metropol. A lap információi szerint a Páva Zoltán vezette cég feladata új reklámhelyek létrehozása és üzemeltetése lesz.

Magyar Nemzet
Forrás: metropol.hu2023. 05. 25. 6:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz évre köt szerződést a Hungaroplakát Kft.-vel a III. kerület baloldali önkormányzata, hogy a cég a kerületi közterületi területekre négy digitális „reklámhordozót” telepítsen. A Metropol szerint az ügy amiatt is figyelemre méltó, mert a cég szerepelt tavaly a nemzetbiztonsági szolgálat jelentésében, miután az országgyűlési kampányban jelentős pénzeket kaptak a külföldről érkező guruló dollárokból. Ráadásul az óbudai Fidesz–KDNP frakcióvezetője szerint Kiss László DK-s polgármester 90 százalékos közterület-használati kedvezményt biztosít a Hungaroplakátnak azért, hogy azon a jövő évi önkormányzati választásokig saját magáról reklámok jelenjenek meg.

Kiss Lászlóék ezt azzal próbálják indokolni, hogy ez egy olyan digitális eszköz lesz, amely akár videók lejátszására is alkalmas. Percenként pedig 20 másodpercet az önkormányzat kap majd meg mint közcélú tájékoztatás. Nyilvánvalóan ez nem fog másról szólni, mint Kiss László népszerűsítéséről, bújtatott pártpropaganda lesz közpénzen. Számszerűsítve egy helyszínért 58 ezer forintot fog fizetni egy évre az önkormányzatnak a Hungaroplakát Kft.

 – tájékoztatott Puskás Péter. Kiderült továbbá az is, hogy míg Páva Zoltán cége tízszázalékos áron jut hozzá a III. kerületi közterekhez – ami éves szinten jelenős bevételkiesést jelent a kerületnek – a további cégeknek már piaci árat kell fizetniük a felületért. 

Mint ismert, 

a Hungaroplakát Kft. vezetője az a Páva Zoltán, aki Gyurcsány Ferencnek és Bajnai Gordonnak is tanácsadója volt. Az ő nevéhez köthető az az Oraculum 2020 Kft. is, amely többek közt az EzaLényeg.hu oldalt működteti. Páva cégei rendszeresen kapnak megrendeléseket a DK-tól. 

A Bajnai-féle DatAdat-csoporttal közösen főszerepet játszottak abban a nemzetbiztonsági jelentésben is, ahol egyértelműen bebizonyosodott: a 2022-es országgyűlési választásokra nagy mennyiségű külföldi pénzt csatornáztak be a baloldal kampányába.

Borítókép: Kiss László DK-s polgármester (Fotó: Kiss László/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.