Orbán Viktor: A baloldal arra bujtja fel az embereket, hogy ne tartsák be a törvényeket

A miniszterelnök a parlamentben kijelentette: Magyarországon lehet tüntetni.

2023. 05. 08. 14:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gelencsér Ferenc, a Momentum politikusa a miniszterelnöknek intézett azonnali kérdésében a karmelita kolostornál történtekről érdeklődött és, hogy a miniszterelnök elítéli-e az eseményeket.

 

– A parlamentben az lehet képviselő, aki esküt tesz, az eskü pedig világosan fogalmaz: a törvényeket betartjuk és betartatjuk, azonban önök az ellenkezőjét teszik. Folyamatosan arra bujtják fel az embereket, hogy ne tartsák be a törvényeket 

 

– válaszolta Orbán Viktor. 

A kormányfő kiemelte, hogy Magyarországon lehet tüntetni, azonban építési területre nem lehet behatolni, nem lehet középületeket megrongálni és rendőröket megdobálni. Viszontválaszában a miniszterelnök ismételten arra kérte a szülőket, a diákokat, a tanárokat, valamint a baloldali képviselőket is, hogy tartsák be a törvényeket és a törvényi keretek között fejezzék ki véleményüket.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.