Pedofilgyanú a budapesti antifasiszta támadások árnyékában

Pedofil-bűncselekmény gyanúja is felmerült a februári Antifa-támadások ügyében indult nyomozásban – tudta meg a Magyar Nemzet. A fővárosban történt embervadászattal összefüggésben ugyanis több helyszínen tartottak házkutatást, valamint telefonokat és számítógépeket foglaltak le. Utóbbiak elemzése során a rendőrök kisgyerekekről készült pornófelvételeket találtak. Az ügyben külön eljárást rendeltek el.

Pámer Dávid
2023. 05. 31. 13:56
A szélsőbaloldali német Antifa megtámadott egy magyar állampolgárt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívül súlyos, tizenkét év alatti gyermekek sérelmére elkövetett pedofil-bűncselekményhez vezetnek a néhány hónapja Budapesten történt antifasiszta támadások miatt indult nyomozás szálai – értesült lapunk.

A történet előzménye, hogy február 10-én egy símaszkos, felfegyverzett banda hátulról megtámadott és véresre vert egy negyven év körüli férfit Budapesten. A munkába igyekvő áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy azonnal kórházba kellett szállítani.  Nem sokkal később kiderült, ez a brutális, leszámolásszerű akció része volt egy komolyabb támadássorozatnak, amit az antifasiszta mozgalom tagjai, az Antifák követtek el több napon keresztül Budapest utcáin.   

A legalább tizenöt, zömmel külföldi – német, olasz és görög – szélsőbaloldali radikálisok nyolc ártatlan járókelőt támadtak meg február közepén Budapest négy pontján, brutálisan összeverve őket, néhányukat súlyosan megsebesítve. 

Az áldozatokat találomra választották ki a katonai jellegű ruházatuk alapján. Valamennyiüknek az volt a „bűne”, hogy terepmintás ruhában, fekete bakancsban és dzsekiben volt, ám ők nem a február 11-i, kitörés napi megemlékezés résztvevői voltak, ahogy azt támadóik feltételezték.  Az Antifa-csoport tagjai ugyanis a szélsőjobboldali rendezvény miatt érkeztek hazánkba, hogy csapást mérjenek az „ellenségre”.  Az embervadászat a hírhedt német szélsőbaloldali bűnszervezet, a Hammerbande módszereivel történt. Ez már csak azért is valószínűsíthető, mert a letartóztatottak közül legalább egy személy kapcsolatba hozható a vörös bűnbandával.

Külön nyomozócsoport vizsgálja az Antifa-támadásokat

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt folytat büntetőeljárást. A BRFK már az első támadás után külön nyomozócsoportot állított össze. A nyomozók szerint a sértetteket kizárólag a ruházatuk köti össze, olyan ruhadarabokat viseltek, amiket bárki hordhat, fekete bakancs vagy katonai, terepmintájú ruha, amik azt sugallhatták a támadóknak, hogy esetleg szélsőjobboldali emberek, akik a kitörés napjára érkeztek Budapestre.  

A rendőrök a támadók közül már a ruházatuk alapján felismertek néhányat, akiket aztán követni kezdtek a nyomozók, és végül a belvárosban, egy taxiban fogták el őket: egy német férfit, egy német és egy olasz nőt. Műanyag borítású kalapács, ólommal bélelt gumikesztyű, vipera, gázspray volt náluk.

Később a lakásán elfogtak egy magyar nőt is. D. Krisztináról azt kell tudni, hogy a Jámbor András-vezette szélsőbaloldali Szikra Mozgalom tagja. Jámborékkal kapcsolatban fontos megemlíteni, hogy az 1945-ös budai kitörésre emlékezők elleni tüntetés (amin minden valószínűség szerint az erőszakos antifasiszták néhány tagja is részt vett) egyik népszerűsítője és toborzója éppen a Szikra Mozgalom volt.  A nő egy darabig gyanúsított volt, ám végül nem lehetett igazolni, hogy részt vett a támadásokban, így megszüntették ellene az eljárást.

Pedofilfelvételeket találtak a rendőrök

Az Antifa-ügyben a napokban megkerestük a BRFK-t, ahonnan azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a támadássorozatnak jelenleg három gyanúsítottja van, további hat német állampolgárral szemben pedig elfogatóparancsot adott ki a rendőrség.

Mivel a nyomozás kezdetén több helyszínen is volt házkutatás (az új büntetőeljárási törvény szerint kutatás), ezért arról is érdeklődtünk a hatóságnál, hogy találtak-e a különböző helyszíneken kábítószert, fegyvereket (a támadáshoz használt fegyvereken kívül), valamint a lefoglalt telefonokon és számítógépeken illegális tevékenységre utaló nyomokat. A rendőrség lapunknak küldött tájékoztatása szerint a nyomozók pedofil-bűncselekményekre utaló adatokra bukkantak.

Mint írták: „A lefoglalt adathordozók elemzése alapján 12. életévét be nem töltött személy sanyargatását vagy erőszak alkalmazását tartalmazó felvételre tartással elkövetett gyermekpornográfia bűntett megalapozott gyanúja merült fel.” A nyomozás jelenleg is folyamatban van, azt pedig a rendőrség nem közölte, hogy kinél találták meg a felvételeket. 

Borítókép: A budapesti szélsőbaloldali támadás pillanatai. (Forrás: YouToube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.