Simicskó István: A tehetségét mindenkinek meg kell találnia

39. alkalommal rendezte meg a Honvédelmi Sportszövetség a Bátrak Ligája elnevezésű versenyt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 19. 17:37
null
Borítókép: Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője (Fotó: MTI/Kiss Gábor)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tehetségét mindenkinek meg kell találnia, a Bátrak Ligája pedig kiválóan alkalmas arra, hogy a fiatalok önismereti képessége fejlődjön − jelentette ki Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke a versenysorozat 39., kiskőrösi állomásán pénteken.

Simicskó István, aki egyben a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakcióvezetője is, a díjátadón elmondta: a versenysorozat során a diákok megtanulják, mire képesek egyénileg és csapatban, de a megmérettetés a közösséget és az iskolához való kötődést is erősíti. Kiemelte: 

a köztestületként működő Honvédelmi Sportszövetséget azért hozták létre, hogy a fiatalokat egészségesebb életmódra neveljék, sportosabbá tegyék, hogy olyan képességekkel, kompetenciákkal rendelkezzenek, amelyek révén adott esetben nemcsak önmagukat, hanem a hazájukat, szülőföldjüket is tudják védelmezni. 

Mint mondta, a pályaválasztásban is próbálnak egyfajta segítséget, sajátos orientációt nyújtani, hiszen feladataik között szerepel, hogy legyenek mindig magyar katonák, akik vigyázzák a hazát, akár tartalékosok, akár szerződésesek, akár hivatásosok − fogalmazott.  

Simicskó István emlékeztetett: a 2017-ben elindított Honvédkadétprogramra kezdetben három középiskola jelentkezett, ma már azonban 130 iskolával van szerződése a honvédségnek. A program fő célja az is, hogy minél több fiatal sportoljon, mozogjon, hogy Magyarország sportoló nemzetté váljon. Arról is beszélt, hogy már öt helyszínen működik honvédelmi központ teljes kihasználtsággal, amely alapvetően sportlövészetre, valamint küzdő- és technikai sportok gyakorlására ad lehetőséget.

Domonyi László, Kiskőrös polgármestere elmondta: a városban sok sportág gyakorlására van lehetőség. A labdarúgás és úszás mellett van női és férfi kézilabda-, valamint jégkorongcsapatuk, a küzdősportok pedig külön házban működnek. Egy nemrég befejezett fejlesztésnek köszönhetően az atlétika valamennyi szakága is megfelelő minőségben és körülmények között gyakorolható Kiskőrösön − tette hozzá. A Bács-Kiskun vármegyéből érkező tíz általános iskolás csapat megméretésén végül a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikumot képviselő diákok állhattak fel a Bajnokok Ligája dobogójának legfelső fokára.

A Bátrak Ligája országos versenysorozat 7. és 8. osztályos tanulóknak a Honvédelmi Sportszövetség rendezésében. A program elsődleges célja a hazafias nevelés keretein belül aktív közösségek létrehozása és az egészséges életmód népszerűsítése.

Borítókép: Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője (Fotó: MTI/Kiss Gábor)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.