Tízmilliókat zsákmányolt a konyhaszekrényből egy pár, külföldről hozták haza őket

Több mint 37 millió forintnyi készpénzt és ékszert zsákmányolt egy konyhaszekrényben tartott, kifeszített fémkazettából egy nő és egy férfi. Lopás gyanúja miatt a Pécsi Járásbíróság elrendelte a letartóztatásukat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 16. 12:18
null
Bag, 2021. június 28. A helyszínen talált pénzt számolják a rendõrök egy rajtaütés során Bagon 2021. június 23-án. A Gödöllõi Rendõrkapitányság koordinálásával aszódi, kistarcsai, veresegyházi és péceli rendõrök, valamint két szolgálati kutya és egy ebrendész vett részt abban az akcióban, amelyet több hónapnyi felderítõ munka után 2021. június 23-ára idõzítettek. A nyomozást megindító információ mindössze annyi volt, hogy „kréta” és „katis” fantázianévvel ellátott pszichoaktív anyagot terítenek Bag és Aszód településeken. A felderítés egy 64 éves bagi férfi irányába vitte a rendõröket, az õ elfogására szervezték az akciót. A rajtaütéskor közel 3,5 millió forintot, 25 karórát, három mobiltelefont, egy mérleget, anyagmaradvánnyal, valamint fehér porral szennyezett alufóliadarabokat találtak. A férfit elfogták és elõállították. Kihallgatásán a terhére rótt bûncselekményt nem ismerte el, állítása szerint soha nem árult drogot. A férfi ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés bûntettének megalapozott gyanúja miatt folytatják le a további eljárást. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak január 17-én követték el tettüket egy baranyai faluban.

A büntetlen előéletű elkövetőket külföldön állították elő, nemzetközi elfogatóparancs alapján.

A Pécsi Járásbíróság egy hónapra jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének alapos gyanúja miatt elrendelte a letartóztatásukat. Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, de a gyanúsítottak fellebbeztek a szabadlábra helyezésük érdekében. A határozat így nem végleges – tájékoztatta az MTI-t a Pécsi Törvényszék.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.