Több mint kétmillió forintot ér a világ legdrágább fagylaltja, ami természetesen egy adagot jelent

A vállalat szerint küldetése nem csupán az, hogy felháborítóan drága desszerteket készítsen, hanem az, hogy különleges kulináris kalandot hoozn létre.

Magyar Nemzet
Forrás: CNN2023. 05. 22. 13:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy gombóc ebből a finomságból valószínűleg többe fog kerülni, mint az összes fagylalt, amit több nyáron át fogyaszt – írja a CNN, ugyanis megtalálták a világ legdrágább fagylaltját. 

A byakuya – japánul „fehér éjszaka” – nevű fagyasztott desszert egy adagjáért jelenleg 880 000 jent (2,217,465 forint) kérnek, ami a Guinness világrekordok szerint hivatalosan is a világ legdrágább fagylaltjává teszi.

A Cellato japán fagylaltmárka a weboldalán a fehér éjszakát gelatónak nevezi, a név utal a fagylalt olasz eredetére.

Ez a különlegesség kizárólag Albából – Olaszország sokak szerint legkiválóbb fehér szarvasgombájának hazájából – származik, és ez az összetevő önmagában akár kétmillió jent (14 500 dollárt, azaz több mint ötmillió forintot) is hozhat kilogrammonként – áll a Guinness Világrekordok honlapján múlt héten megjelent cikkben.

A fagylaltot ehető aranylevél, kétféle sajt és a „Sakekasu”, a szaké készítéséből származó pasztaszerű összetevő teszi teljessé.

„Több mint másfél évig tartott a kifejlesztése, rengeteg próbálkozással és hibával, hogy az íze megfelelő legyen” – mondta korábban a Guinness World Recordsnak a cég egyik képviselője.

A vállalat szerint küldetése nem csupán az, hogy felháborítóan drága desszerteket készítsen, hanem az, hogy olyan kulináris kalandot hozzon lére, amely ötvözi az európai alapanyagokat és a hagyományos japán ételeket.

Ehhez a Guinness Világrekordok szerint Tadayoshi Yamadát, a francia–japán fúziós konyhájáról ismert oszakai RiVi étterem főszakácsát hívta meg a projekt irányítására.

Bár a Guinness Világrekordok csapatának még nem volt alkalma megkóstolni a desszertet, a Cellato korábban kóstolót ajánlott fel a munkatársainak, akik gazdag ízvilágúnak minősítették a finomságot. Emellett azt javasolták, hogy a kóstolót szakéval vagy egy francia fehérborral párosítsák.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.