Villámárvíz tarolt szerte az országban kedd délután + videók

Sok helyen ömlött a víz az utakon is.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook, Időkép2023. 05. 31. 13:03
null
Debrecen, 2023. január 21. A tiszta képet, a kilátást torzító kép esti zápor idején egy autó szélvédõüvegén keresztül. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felhőszakadás után villámárvíz alakult ki az ország több pontján is. Kedd este környékén posztolt közösségi oldalára egy videót Etyek polgármestere, amelyen jól látható, hogy ömlik az autóút mellett a hirtelen lehullott nagy mennyiségű csapadék. Zólyomi Tamás a bejegyzésben mindenkit arra kért, hogy ne induljon el az Etyek–Biatorbágy közötti úton, a videót megpillantva érthető okokból. 

A polgármester bejegyzése alatt aztán záporoztak a kommentek, ezek szerint Székesfehérváron délután kettő és három óra között ömlött az eső. Egy balassagyarmati nő arról írt, hogy nemcsak eső, rengeteg jég is hullott, amely mindent levert. Közben az Időkép arról számolt be, hogy sem a felhőszakadás, sem a jég nem kímélte a települést: a vihar nagyjából délután egy óra körül érkezett, és a Gyöngyösön üzemelő automatájuk 23 milliméter csapadékot mért, amely rövid alatt zúdult le.

Zalaszabarra fél óra alatt fél havi eső zúdult le, egészen pontosan 35 perc alatt 35 milliméter eső esett – írja a portál. Továbbá az Országos Meteorológiai Szolgálat is beszámolt a tegnapi eseményekről. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Oláh Tibor )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.