A tűzoltók is a helyszínen vannak, baleset miatt nem jár az 1-es villamos egy szakaszon

Baleset miatt nem jár az 1-es villamos a Közvágóhíd és a Népliget között.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 29. 8:34
szén-monoxid mérés, mérgezés
Idén már 5️⃣1️⃣6️⃣ esetben riasztották a tűzoltókat szén-monoxid-mérgezés miatt. Ebből 7️⃣5️⃣ júniusban történt. 1️⃣4️⃣ eset az elmúlt két napban. 🔟 embert kórházba szállítottak. Kedden este fél 11-kor érkezett a bejelentés a 112-es segélyhívószámra 📞 a XIII. kerületi Visegrádi utcából. Egy ötemeletes társasház földszinti lakásában egy középkorú nő, egy hét és egy tízéves gyerek lettek rosszul, mint kiderült, szén-monoxid jelenléte miatt. A légzőkészülékben belépő tűzoltók 🧑‍🚒 már a társasház belső udvarán is ki tudták mutatni a mérgező gázt, amelynek a koncentrációja a lakás felé haladva egyre erősebb volt. A problémát egy vízmelegítéshez használt gázkazán okozta, mely egy szellőzés nélküli szobában volt, és zárt ablakok mellett működött. Mind az öt emeleten, emeletenként hat lakást kellett kiüríteni, összesen hatvanhét ember hagyta el átmenetileg az épületet 🏘, akik a BKK által biztosított buszon várták meg, amíg a tűzoltók nagyteljesítményű ventillátorokkal átszellőztették a lakást. A lakásban szén-monoxid-érzékelő nem volt, így a vakszerencsén múlt, hogy nem történt hármas tragédia. Fotó: FKI archívum
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összeütközött egy kisteherautó és egy személyautó csütörtök reggel a IX. kerületi Könyves Kálmán körúton, ezért nem jár az 1-es villamos a Közvágóhíd és a Népliget között. 

 a baleset Buda irányába, a Gyáli út és a Lenkei János utca közötti szakaszon történt.

– közölte a katasztrófavédelem.

A Budapesti Közlekedési Központ a közösségimédia-oldalán azt írta, hogy a kimaradt szakaszon pótlóbusszal lehet utazni. A tűzoltók áramtalanítják a járműveket.

Frissítés

A veszély elhárítása megtörtént, az 1-es villamos újra akadály nélkül halad a vonalon.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: FKI-archívum)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.